Вижте още от емоцията на празника Стотици възпитаници на училищата

...
Вижте още от емоцията на празника Стотици възпитаници на училищата
Коментари Харесай

Камено отбеляза най-българския празник – 24 май

Вижте още от страстта на празника

Стотици ученици на учебните заведения в община Камено и детски градини, съпроводени от техните учители се включиха в празничното шествие, отдадено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Началото на честванията бе обещано в 10:00 часа, когато представители на всички образователни заведения в община Камено, културни и просветни дейци, детски градини, потеглиха от СУ „ Христо Ботев “ до площада на огромната сцена на площад „ Освобождение “, където се организира и тържествената гала проведена от община Камено по случай 24-ти май.

Вълнението на днешния празничен ден измежду разчувстваните възпитаници, горди учители и родители, споделиха и кметът на община Камено Жельо Вардунски, ръководителят на Общински съвет – Камено Радослав Балтаджиев, както и целият кметски екип. Красиви, усмихнати и празнично пременени, възпитаниците на ДГ " Слънце ", гр. Камено, ОУ ‘‘Христо Ботев “, гр. Камено, ОУ„ Иван Вазов ” с. Русокастро, показаха рецитали, песни и танци, с което дадоха старта на литературно-музикалната комбинация, отдадена на Деня на славянската книжовност и българска култура и просвета.

Приветствено слово произнесе кметът на община Камено Жельо Вардунски. В своето изказване той изрази благодарност към учителите, възпитателите, самодейците и просветителите в община Камено, които безкористно съхраняват и популяризират българската книжовност и просвета.

По традиция премиите на Община Камено за изявени учители, читалищни дейци и възпитаници бяха връчени от кмета Жельо Вардунски на тържествената гала, която се организира след блестящата изява на учениците и възпитаниците на детски градини и учебните заведения в общината. Призовете се присъждат във връзка 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Отличените възпитаници са:

Средно учебно заведение „ Христо Ботев “- гр. Камено:

Златин Миленов Ангелов
Симеон Илиянов Стефанович
Ралица Иванова Караиванова
Максим Валентинов Василев
Сияна Тодорова Костадинова
Кристиан Миленов Ковачганев
Руси Мирославов Радев
Кристиян Стоянов Дойчев
Стелян Иванов Йолдов
Веселин Любомиров Янакиев
Митко Анков Митков
Борислав Колев Димитров
Росица Мишева Сали
Валя Венциславова Маринова
Иван Костадинов Димитров
Начално учебно заведение „ Братя Миладинови “- с. Кръстина
Веско Славчев Славов
Мелиса Христова Ангелова.
Давид Еленов Райков
Христо Мишев Димитров
Основно учебно заведение „ Иван Вазов “- с. Русокастро
Демирхан Мустафа
Севда Елисаветова Илиева
Айсун Ерхан Муса
Наталия Николаева Янева
Снежана Вяркова Пашева
Мария Маринова Начева
Ясмин Хюсеин Али
Основно учебно заведение „ Христо Ботев “- с. Трояново
Слави Йорданов Димитров
Веселина Георгиева Радева
Йордан Дженков Котов
Нелина Николаева Колева и Събина Николаева Колева
Сам Буш
Стефани Веселинова Иванова
Николай Господинов Великов

Най-добър преподавател тази година стана учителят по музика господин Георги Недялков Димитров от ОУ „ Христо Ботев “-гр. Камено. Той е притежател на голям брой награди от общински и национални състезания, в това число призови места от годишния Национален детско- младежки конкурс за песенен и инструментален фолклор „ Песенна дъга над Кутев “. „ Най-добрият преподавател “ за образователната 2023/2024 година от Начално учебно заведение „ Братя Миладинови “ – с. Кръстина е госпожа Дора Павлова Димитрова.

Според оценката на сътрудниците й със своите 21 години професионален опит Дора Димитрова демонстрира висока мотивация за професионално развиване и рационализиране. Най- положителният преподавател на Основно учебно заведение „ Иван Вазов “- с. Русокастро е госпожа Стоянка Стратиева, която е дълготраен преподавател по осведомителни технологии в ОУ „ Иван Вазов “-Русокастро. Тя е и началник направление „ Информационни и Комуникационни Технологии “.

Позитивна, доброжелателна към възпитаници и сътрудници, с отлична професионална подготовка и с готовност за непрекъснато рационализиране на знанията и уменията си.

Честит да бъде денят на светите братя Кирил и Методий!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР