Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма

...
Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма
Коментари Харесай

Откриваме летния сезон

Министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов алегорично ще открият през днешния ден летния туристически сезон 2022 в курортния комплекс "Златни пясъци ", оповестиха от Министерството на туризма.

Официалното разкриване, в което ще взе участие и ръководителят на Комисията по туризъм Илин Димитров, ще се състои от 14:00 часа на крайбрежната алея в курортния комплекс.

В рамките на събитието ще има тържествена гала във връзка 65-годишнината от основаването на курорта.

По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Христо Проданов, над 30 ръководители на дипломатически задачи, упълномощени в България, ще посетят Черноморието на опознавателна аудиенция, с цел да се срещнат с туристическия капацитет на страната ни.

По време на визитата двамата министри и представителите на дипломатическия корпус в България ще вземат участие в конференции, отдадени на 65-годишнината от основаването на морския курорт и честването на 20 години от основаването на Съюза на хотелиерите в "Златни пясъци ". В програмата на събитието е включено посещаване на ръководителите на дипломатически задачи и във Варна.

В края на месец май доцент доктор Румен Драганов, шеф на Института по разбори в туризма, даде оптимистична прогноза за лято 2022.

Очакванията са доста огромни и те са сбъдват. Мога да кажа, че в края на май от дълго време не съм виждал толкоз доста туристи в морските ни курорти, даже в мощните години 2018 и 2019. Ние ще имаме туристи освен по морето, само че и навътре в страната ", съобщи той пред БНР.

Според Драганов войната в Украйна няма да навреди на сезона у нас, защото през последните години на пандемия съветските и украинските туристи са представлявали към 5% от задграничните гости на курортите ни.

Заради военните дейности се е освободил огромен летателен потенциал и има много поръчки за чартърни полети за български летища – Варна, Бургас Пловдив и София. България се трансформира в сигурна дестинация за интернационалните оператори.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР