Министърът на външните работи Светлан Стоев прие извънредния и пълномощен

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев прие извънредния и пълномощен
Коментари Харесай

Министърът на външните работи прие посланика на Португалия

Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри изключителния и пълномощен дипломат на Португалската република Мария Коельо Рибейро да Силва, с която разискаха двустранното съдействие във всички сфери и опциите за неговото активизиране, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

,,Въпреки че страните ни са ситуирани на двата края на Европа по линията Изток – Запад, дистанцията посред ни не е от голяма важност. Такива срещи способстват директно за развиването на двустранните ни отношения‘‘, сподели министър Стоев.

По време на диалозите бяха подчертани околните контакти сред България и Португалия, където дълготрайно обитават над 7000 български жители. Обсъдена беше и организацията на идни двустранни публични визити.

В хода на диалога бе изработен и обзор на напредъка по целите на приключващото председателство на Португалия на Съвета на Европейския съюз. По отношение на политиката към Република Северна Македония министър Стоев акцентира, че е налице цялостна последователност и поредност, учредена на декларацията на Народното събрание и рамковата позиция на държавното управление от 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР