Министърът на външните работи на Италия извика в понеделник руския

...
Министърът на външните работи на Италия извика в понеделник руския
Коментари Харесай

Външният министър на Италия извика руския посланик на разговор

Министърът на външните работи на Италия извика в понеделник съветския дипломат в страната, с цел да се опълчи на повтарящите се обвинявания по адрес на италиански медии и институционални представители, съобщи ДПА. По време на срещата генералният секретар на Министерството на външните работи Еторе Франческо Секуи отхвърли съветските обвинявания, че някои италиански представители, както и медиите в страната се държат аморално.

Секуи отхвърля изказванието, че италианските медии вземат участие в " антируска " акция, се споделя в официално съобщение на италианското външно министерство. Руското посолство отговори, посредством обява във " Фейсбук ", че посланикът Сергей Разов е обърнал внимание на неприемливи съгласно него забележки от страна на високопоставени италиански чиновници. Доминиращата в италианските медии " пропагандна линия " може да бъде разказана само като " враждебна ", се споделя още в обявата.

В събота посолството употребява " Фейсбук ", с цел да разгласява откъс от отчет на съветското външно министерство, в който се приказва за " открита антируска акция " в италианските медии. Според него употребяваната информация е взета от западни и украински източници и това е повлияло на отношението на италианците към руснаците, живеещи в Италия.

При срещата си с Разов Секуи осъди " неоправданата експанзия на Руската федерация в Украйна ". Той прикани също за съглашение за износа на зърно от Украйна, с цел да се избегнат сериозните последствия за хранителната сигурност в световен мащаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР