Франция ще съдейства за облекчаване на напрежението между Израел и

...
Франция ще съдейства за облекчаване на напрежението между Израел и
Коментари Харесай

Франция с опити да облекчи напрежението между Хизбула и Израел

Франция ще спомага за облекчение на напрежението сред Израел и " Хизбула ". Това сподели френският външен министър Стефан Сежурне , представен от " Ройтерс ".

Той ще разиска оферти, ориентирани към намаление на напрежението, с ливански публични лица на 28 април.

Според френския външен министър в случай че нямаше война в Газа, умерено можеше да има война в Южен Ливан , като се има поради множеството нанесени удари и от едната страна, и от другата.

Вече Сежурне е предложил на " Хизбула " да се отдръпват на 10 км от израелската граница, като Израел пък спре ударите в Южен Ливан. Предложението, което беше направено по-рано през годината, е разисквано с сътрудници, в това число и Съединени американски щати.
 Израел и Хизбула си размениха удари
Израел и Хизбула си размениха удари

Атакувани са градовете Айта ал-Шааб и Шомера

Париж се стреми да откри решение за облекчение на обтегнатите отношение сред " Хизбула " и Израел, изключително на фона на заканите от страна на Израел за военна интервенция в Южен Ливан.

През последните месеци Израел и " Хизбула " си размениха голям брой удари, само че те се усилиха, в отговор на разрушеното иранско посолство в Дамаск. Припомняме, че " Хизбула " е подкпреяна от Иран и Сирия. 

" Хизбула " съобщи, че няма да влиза в никакви съответни полемики, до момента в който няма преустановяване на огъня в Газа. От своя страна Израел съобщи, че желае да възвърне спокойствието на северната си граница, тъй че хиляди разселени израелци да могат да се върнат в региона, без да се опасяват от ракетни офанзиви.

" Хизбула " изстреля десетки " Катюши " по Израел

Като отговор на офанзива против ливански села

През март, в писмо до френското посолство в Бейрут, външното министерство на Ливан, изрази вярата си, че френската самодейност ще бъде забележителна стъпка към мира и сигурността в Ливан и района.

Местните ливански медии оповестиха, че държавното управление е предоставило противоположна връзка на французите по отношение на предлагането, само че френски чиновници споделят, че отговорите до момента са били общи и липсва консенсус измежду ливанците.

Стефан Сежурне ще посети и Израел, само че страната остава внимателна във връзка с френската самодейност.

Припомняме, че на 24 април министърът на защитата на Израел Йоав Галант съобщи, че израелските сили са умъртвили половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан , като израелските отбранителни сили са направили огромна вълна от удари против десетки обекти, принадлежащи на терористичната формация.
 Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан
Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан

Половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан са отстранени, а другата половина се крият и изоставят Южен Ливан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР