Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че се правят

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че се правят
Коментари Харесай

Захариева: Погрешни са интерпретациите, че Русия е заплаха за националната сигурност

Министърът на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че се вършат неправилни тълкования на Доклада за националната сигурност на България, че Русия е опасност за сигурността на страната. Докладът бе признат от държавното управление и следва гласуването му в националното заседание, само че към този момент провокира разногласия измежду депутатите, а министърът на защитата Красимир Каракачанов ( " Обединени патриоти " ) се разгласи за редакция на отчета.

" Отново неправилни тълкования за отчета, който беше утвърден от българското държавно управление. Никъде в този отчет не написа, че Руската федерация е опасност за националната сигурност, а дейности, част от дейностите, и те са свързани с осведомителната акция, хибридните войни, дейности, които заплашват салдото и сигурността в районите и тъкмо в този отчет написа, че това затруднява разговора и постигането на трайно политическо решение ", сподели Захариева пред " Нова телевизия ".

Според нея сигурно част от дейностите съставляват опасност за съдружниците в НАТО и Европейски Съюз, " само че това не значи липса на разговор, че самата Русия е опасност за България ".

Министърът на външните работи разяснява и изострянето на обстановката със Северна Корея, като уточни, че там има опасност за целия свят, а решението не е война. На въпрос за възможна база на НАТО в България Захариева уточни, че тя персонално не е срещу такава стъпка.

" В момента построяването на такава база не стои на дневен ред, само че аз персонално не виждам неприятно в построяването на бази на НАТО в България. Аз нямам срещу да има бази на НАТО в България ", сподели тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР