Министърът на транспорта отправи днес покана към експерти от Германия

...
Министърът на транспорта отправи днес покана към експерти от Германия
Коментари Харесай

Министър Събев събира екип от международни съветници за жп транспорта и логистиката

Министърът на превоза насочи през днешния ден покана към специалисти от Германия за правене на логистичен проект за развиване на мултимодален превоз в България и резултатност на транспортната мрежа у нас. Това стана по време на среща сред министъра на превоза и известията Николай Събев, зам.-министър Владимир Върбанов и представител на Изпълнителния съвет на „ Пристанище Дуисбург “ Томас Шлипкьотер.

В края на предходната седмица Френската организация за развиване пое ангажимент да извърши конкурс и да изпрати специалист в региона на железопътните транспорти.

Така в МТС ще се образува екип от европейски експерти в две от най-важните сфери.

„ Доброто географско състояние не е задоволително за ефикасна транспортна мрежа, а е належащо да се обезпечи съгласуваност посредством развиване на смесен превоз, посредством пътна и железопътна инфраструктура, вътрешни водни пътища и комбинации от железопътна и пътна, както и от морска и железопътна инфраструктура. Икономическият напредък на България зависи от обезпечаването на добра транспортна логистика и оптималната успеваемост на преминаващите през територията ни коридори, съобщи след срещата министър Събев.

Дискутирани бяха опциите за развиване на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе (интермодален терминал) по протежението на кулоар Рейнско-Дунавски.

Двете страни показаха убеденост, че с цел да се подсигурява транспортната съгласуваност сред Европа и Азия е належащо да има устойчиво и надеждно ръководство на веригите за доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР