Министърът на транспорта Ивайло Московски да подаде оставка заради трагедията

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски да подаде оставка заради трагедията
Коментари Харесай

Демократична България: Борисов да поиска оставката на Московски заради трагедията край Своге

Министърът на превоза Ивайло Московски да подаде оставка поради нещастието със 17-те починали в рейс край Своге. За това упорстват от "Демократична България ".

Причината - за три мандата Московски не е съумял да вкара обвързване за потребление на защитни колани при пътешестване в рейс. "Въпреки многократните обещания, които даваше след всяка злополука с доста жертви, Московски не откри воля да внесе в точния момент оферти за изменение в законите и да упорства болшинството в Народното събрание да ги одобри. Това не беше негова идея. След следващата покруса, лишила живота на 17 души, министърът отново дава обещания. Повече никой не може да чака. Оставката на Московски е наложителната политическа отговорност, която ръководството и болшинството би трябвало да поемат и персонално министър-председателят Борисов, чийто избор е Московски към този момент втори мандат. Дължат го на обществото за неизпълнените си обещания години наред. От 2011 година се води спор за въвеждане на законово условие за слагане на колани в рейсовете – без действителен резултат. За интервала на това безучастие, в голям брой произшествия с рейсове и микробуси, са починали 34 души. Отговорност на премиера Борисов е да изиска оставката на Московски ", се споделя в позиция на групировката.

Оттам упорстват неотложно внасяне на законови промени, тъй че рейсовете наложително да бъдат оборудвани с защитни колани за всички седалки, а преди тръгване водачът да бъде длъжен да ревизира пасажерите дали са ги закопчали.

От "Демократична България " оферират и осъществяване на осведомителни акции за нуждата за слагане на колани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР