Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков назначи

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков назначи
Коментари Харесай

Росен Желязков назначи одит в ГД Гражданска въздухоплавателна администрация

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков назначи одит в Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД ГВА).

Одиторите ще ревизират осъществяването на контролните и регулаторни функционалности на основната дирекция, свързани с обезпечаване на сигурността на гражданското въздухоплаване. Предметът на инспекцията включва и проучване на потенциала за осъществяване на контролната и административнонаказателната активност, функционалностите по узаконяване и контрол, както и ръководството на работните процеси в администрацията.

Министър Желязков разпореди на Групово дело ГВА да извърши цялостен разбор на нормативната уредба, регламентираща сигурността на гражданската авиация, в това число и регулацията на така наречен лека авиация. Резултатите от разбора ще дадат нужните данни за предприемане на промени, които биха засегнали и Националния проект за сигурност в гражданското въздухоплаване, утвърден през ноември 2018 година Също по този начин е предоставена инспекция на всички летателни площадки на територията на страната.

Предстои да бъде подписано Споразумение за взаимоотношение сред Европейската организация за авиационна сигурност, Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и всички национални контролни органи на страните членки. Чрез него ще се подсигурява установяването и поддържането на високо равнище на сигурност в гражданското въздухоплаване в Европейския съюз.

За набелязване на спомагателни ограничения за възстановяване на сигурността на гражданското въздухоплаване министърът изиска среща с шефа на Европейската организация за авиационна сигурност.

С оферти за промени в Закона за гражданското въздухоплаване е планувано основаването на Национален ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

След привършване на инспекциите министърът ще показа резултатите пред Министерския съвет и ще предложи съответни ограничения в бранша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР