Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков от ПП

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков от ПП
Коментари Харесай

Държава под наем в Narod.bg: МРРБ министърът Андрей Цеков остави своя къртица във ВиК холдинга, за да папка жена му

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков от Политическа партия е взел страната чартърен с величествен бизнес, който минава през компаниите на жена му Деница Благоева Цекова, за което Narod.bg ви описа в първата част от следствието си за аферите на семейството, които от дълго време са в очевиден спор на ползи.

Както към този момент разкрихме, брачната половинка Деница играе с страната по благи публични поръчки с 8 компании:

ПРОПЪРТИ ТРЪСТ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – едноличен притежател на капитала

БСПФ БЪЛГАРИЯ ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на шефовете

ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – шеф

БСПФ СУПЕР БОРОВЕЦ ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на шефовете

ИНФИНИТУС ЕООД, Деница Благоева Декова – едноличен притежател на капитала

ВЕРИДЕЯ ООД, Деница Благоева Цекова – съучастник и шеф

БСПФ ПРОДЖЕКТ 1 ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на шефовете

Интегрити Европа ООД, Деница Благоева Цекова – съучастник и шеф

Ако за прокуратурата съставлява интерес обогатяването на семейството Цекови около връзките с изпълнителната власт, може да ревизира какви са бизнес ползите на Деница особено във ВиК бранша и какъв брой милиона е съумяла да инкасира като доход с действия на своите компании в сектора.

Реклама

Според осведомител на Narod.bg държавният „ Български ВиК холдинг “ ЕАД е главен донор на средства за бизнеса на министершата. Цялата скица минава през изпълнителния шеф Ирена Георгиева, която пък е човек на настоящия началник на ВиК „ Йовковци “ – Велико Търново Илиян Илиев.

 Илиян Илиев

Илиев е някогашен член на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР), а през 2020 година стана първият изпълнителен шеф на „ Български ВиК холдинг “.

Прелюбитно е, че водар №1 на Велико Търново се спряга като приближен човек на вездесъщия Николай Копринков.

 Деница върти милионен бизнес около връзките с властта

Така излиза, че бизнес ползите на Деница Цекова са под чадъра на Копринките, разяснява източникът на Narod.bg.

Преди дни на среща с Камарата на строителите в България Андрей Цеков осветли концепцията от ВиК холдинга да се обезпечат нужните средства за дотъкмяване на ВиК плановете, по които стремително работят компаниите на жена му.

Според Министерство на регионалното развитие министъра тези планове могат да бъдат финансирани от два източника, като и двата са обществени – от ВиК холдинга и от централния бюджет. Става въпрос за пари на българския поданик, признава министърът.

По думите му ВиК холдингът има два разновидността, посредством които може да покрие тези корекции – посредством заеми или посредством увеличение на капитала. Заемите ще доведат до увеличение на цената на водата. Това също е реалност, който би трябвало да отчетем, когато избираме подобаващия метод на финансиране.

 Министърът на Политическа партия е взел България под аренда

Относно пътищата, в които семейството Цекови също има голям бизнес интерес, Министерство на регионалното развитие министър изясни, че към 30 май заплащанията по съществени поправки и ново строителство са 260 млн. лева

„ В бюджета имаме съвсем 1,3 милиарда лева за такива планове и до края на годината би трябвало да усвоим още 900 млн. лева – откровено се надявам да можем. Това се случва в пътния бранш. Има пари, има планове, които са и теренно, и планово обезпечени и могат да се развиват “, щастлив е Андрей Цеков, чиято брачна половинка Деница сполучливо усвоява милиони, до момента в който той шества на върха на страната.

Очаквайте продължение по тематиката, с цел да научите какви любопитни съдружници от сивия бранш крие Андрей Цеков

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР