Министърът на правосъдието Крум Зарков посети днес терена в с.

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков посети днес терена в с.
Коментари Харесай

Зарков посети терена, определен за изграждане на нов затвор

Министърът на правораздаването Крум Зарков посети през днешния ден терена в с. Самораново до Дупница, избран за строителство на новия пилотен затвор, образователен център и преходно поделение. Правосъдният министър прегледа персонално мястото, на което се планува построяването на най-модерния пенитенциарен комплекс у нас, отговарящ на актуалните европейски условия.

Средствата за него са по план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “, изпълняван от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година

Още при встъпването си в служба министър Зарков разгласи главните си цели, измежду които е предприемането на решителна крачка за реализирането на плана за нов затвор и цялостна бистрота при осъществяването му.

Миналата седмица публичната поръчка за построяването на пилотен затвор, обвързван с център за образование на личния състав и създаване на преходно поделение (Half way house) бе оповестена наново на уеб страницата на Портала за електронни публични поръчки, като крайният период за подаване на предложения е 12 септември 2022 година (https://app.eop.bg/today/231031). Сред плануваните в капиталовия план обекти са нов корпус на пандиза с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова сграда-център за образование на личния състав и чиновници и други

Предвижда се при започване на идната седмица министър Зарков да направи работно посещаване в Норвегия, където да разиска дейностите по реализацията на плана с норвежките сътрудници.

При визитата си в Самораново правосъдният министър бе придружаван от отрасловия заместник-министър Мария Павлова, от основния шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов и други специалисти по плана.

Преди това той посети пандиза в Бобов дол, където се срещна на място с изискванията, при които търпят своите присъди лишените от независимост, както и с изискванията на труд на надзорно-охранителния състав.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР