Министърът на отбраната Милош Вучевич заяви, че президентът Александър Вучич,

...
Министърът на отбраната Милош Вучевич заяви, че президентът Александър Вучич,
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Сърбия: Армията е в готовност, с Курти никога не се знае

Министърът на защитата Милош Вучевич съобщи, че президентът Александър Вучич, като главнокомандващ, е издал заповед на сръбските въоръжени сили да бъдат в подготвеност и да покачат равнището на бойна подготвеност до равнище, при което могат да отговорят на всяка задача, заявявайки, че Сърбия не се готви за война, само че че не може да бъде изцяло неподготвена за всичко, което се случва, оповестява.

" Сърбия е сериозна страна, тя поема отговорност за всички вероятни проблеми. Не бих споделил, че това е решено, с Курти не можеш да си чист, тъй като в никакъв случай не се знае. Тази заран издадоха първото предизвестие за номерата. Изглежда, че те не желаят никаква ескалация, че би трябвало да одобри формата на разговор, не можем да бъдем спокойни, само че желаеме разговор. Армията на Сърбия е подготвена да извърши всяка задача на главнокомандващия. Сега никой не е във война ", сподели още Вучевич.

Вучевич съобщи, че когато Сърбия приказва за мир и непоклатимост, това не значи, че е слаба и че може да бъде унизена и унижавана.

„ Това, което би трябвало да се знае, е, че сръбската войска е неведнъж по-силна, в сравнение с беше, заслужава почитание и работи съгласно държавното управление. Трябва да работим за по-голямо окомплектоване, по-мощно въоръжение, образование на запаса. Ние не сме в подготовка за война, само че не можем да бъдем изцяло неподготвени за всичко, което се случва. Армията е първа, когато има парчета, пожари, наводнения, естествени бедствия. Заплатите в армията би трябвало да се усилят с 20 %. Ако не влагаме в нашата войска, боязън ме е какво ще стане, би трябвало да разберем за какво би трябвало да се укрепва армията “, съобщи Вучевич.

По думите му Сърбия чака нови оръжия от Франция, както и хеликоптери от средиземноморската страна.

Властите на Косово взеха решение от 1 ноември 2022 година да глобяват тези, които не сменят сръбските си регистрационни номера. Глобите ще са в размер на 150 евро, а на жителите ще се дават указания по какъв начин да сменят сръбските табели с регистрационни номера на непризнатото Косово. Преходният интервал ще продължи до 21 април 2023 година, след което косовската полиция ще стартира да конфискува транспортни средства със сръбски номера.

Косовският министър председател Албин Курти предизвести, че процесът на промяна би трябвало да завърши до 31 октомври. След това на територията на региона ще бъдат иззети коли със сръбски номера. В отговор сърбите, живеещи в Косово и Метохия, обявиха, че ще дадат кротичък отпор на Прищина, в случай че косовските албанци стартират да лишават колите им със сръбски регистрационни номера. Лидерът на сърбите от Косово и Метохия Горан Ракич заплаши да блокира всички влизания и излизания от Косово при подобен сюжет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР