Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че съвместната

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че съвместната
Коментари Харесай

Министър Кралев: Домакинство на Мондиал 2030 е постижима цел

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че взаимната балканска кандидатура за международното състезание по футбол през 2030 година е изцяло реалистична и спечелването на семейството е постижима цел.

Кралев акцентира, че значима причина е поддръжката на държавните управления на България, Гърция, Сърбия и Румъния.

" Наясно сме, че би трябвало да осъществим редица критерии на ФИФА. Ще ви напомня, че Русия също стартира да построява нужната инфраструктура, откакто завоюва семейството на Мондиал 2018 ", съобщи Кралев пред организация " Ройтерс ".

Балканският квартет ще кандидатства и за Евро 2028 с вярата, че това ще им помогне да реконструират или построят нови игрища.

Кралев добави, че Гърция към този момент разгласи, че ще модернизира олимпийския стадион в Атина, а Сърбия възнамерява строителството на нов стадион за 60-хиляди души.

 Министър Кралев: България ще вложи цялата си сила за реализирането на Мондиал 2030
Министър Кралев: България ще вложи цялата си сила за реализирането на Мондиал 2030

" С общата си кандидатура балканските нации демонстрират, че желаят да живеят в другарски взаимоотношения и да работят дружно за политическото и икономическо развиване на района "

По думите на Красен Кралев българското държавно управление обмисля да реновира стадион " Васил Левски ", да построи нов народен стадион в София и още два нови стадиона в други градове.

" Съвместната кандидатура е значим политически знак. Тя демонстрира, че балканските страни ще работят дружно освен в региона на спорта, само че и дружно ще пазят своите политическите и стопански ползи. Това е значимо условие на ФИФА - политически и икономическа непоклатимост. Това е най-важното след инфраструктурата ", сподели още Кралев.

Четирите страни ще дискутират кандидатурата на среща в Белград на 21-22 декември, добави министърът представен от " Ройтерс ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР