Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди плувеца Цанко Цанков за историческото преплуване на Бургаския залив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС плувеца Цанко Цанков за историческото преплуване на Бургаския залив. Миналата седмица Цанко Цанков приключи сполучливо първия по рода си плувен маратон от нос Емине до Маслен нос, като преплува дистанцията от 46,6 км за 14 часа, 24 минути и 34 секунди.
 Министър Кралев ще бъде поръчител за осъществяването на програмата на сестри Стоеви до Токио 2020
Министър Кралев ще бъде поръчител за осъществяването на програмата на сестри Стоеви до Токио 2020

Най-добрите ни бадминтонистки ще се състезават за България

Постижението на Цанков е най-дългото преплувано разстояние в акваторията на Черно море. Досега са изминавани най-вече 30 километра покрай съветското крайбрежие.

Красен Кралев поздрави българския състезател и му пожела още по-големи бъдещи триумфи. Цанко Цанков описа на спортния министър за дългата подготовката преди неговото плуване, траяла 8 месеца и за компликациите по пътя към сполучливото финиширане на близо 50-километровата отдалеченост.

Преплуването на Бургаския залив е осъществено в сходство с разпоредбите на FINA (Световната плувна Федерация) и на LEN (Европейската плувна лига), като достижението на българския играч е публично записано от лицензирания интернационален арбитър по маратонско плуване Вили Цанков.

Цанко Цанков е нееднократен народен първенец и рекордьор, повторен сребърен медалист от международно състезание по плуване за ветерани, сертифициран занаятчия на спорта в доста дисциплини. Нарежда се под номер 3 във безконечната българска класация на 100 м. съчетано плуване, като пред него са единствено националният рекордьор Михаил Александров и Антъни Иванов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР