Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции

...
Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Петков връчи три сертификата за инвестиции клас А на стойност над 54 млн. лв.

Министърът на стопанската система Кирил Петков връчи три документа за вложения клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Инвестициите по тези планове са на обща стойност 54 182 млн. лева и плануват разкриването на към 240 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас А получи „ Тракия Глас България “ ЕАД за плана „ Цех за последна обработка на създадената продукция “, гр. Търговище, на обща стойност 27 382 000 лева и разкриване на 10 нови работни места.

По реда на Закона за поощряване на вложенията документ клас А получи и „ Готмар “ ЕООД, гр. Съединение, за капиталовия план „ Увеличаване на индустриалния потенциал на „ Готмар “ ЕООД посредством придобиване на нови индустриални мощности и създаване на хранилища и понижаване на разноските за електрическа енергия посредством създаване на фотоволтаична апаратура “ на обща стойност 16 800 000 лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 200 нови работни места.

„ Теклас България “ ЕАД получи документ клас А за капиталов план „ Разширение на производството и създаване на роботизиран склад за предпазване на подготвена продукция “, гр. Враца, на обща стойност 10 млн. лева и разкриване на 30 работни места.

Министър Петков благодари на вложителите за това, че осъществят и уголемяват продукцията си на територията на България, като акцентира, че всички капиталови планове са експортно насочени, което способства в огромна степен за икономическия напредък на България. И трите плана се осъществят отвън столицата и имат значителен принос за районното икономическо развиване.

От началото на 2021 година по ЗНИ са сертифицирани 17 нови плана. Общата сума на плануваните вложения е в размер на 868,06 млн. лева и се планува откриване на 1701 нови работни места

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР