Министърът на енергетиката Теменужка Пекова разкри в интервю за Би

...
Министърът на енергетиката Теменужка Пекова разкри в интервю за Би
Коментари Харесай

Министър Петкова: Гинка Върбакова е почтен човек

Министърът на енергетиката Теменужка Пекова разкри в изявление за Би Ти Ви (bTV), че се познава с Гинка Върбакова от 20 години. „ Познавам Гинка Върбакова от 20 години – и нея, и фамилията ѝ. Тя е млад, образован и честен човек “, съобщи Петкова.

Гинка Върбакова: Премиерът желае надзор върху компанията

Казусът ЧЕЗ – иззема ли страната бизнеси на хората

Оставката на Петкова няма да бъде призната

Тя изясни, че с Гинка Върбакова и брачна половинка ѝ я срещнал неин прочут, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е приключила филология, а брачният партньор ѝ – нуклеарна енергетика, излиза наяве от думите на енергийния министър.

Теменужка Петкова е безапелационна, че общ бизнес с Върбакова няма.

Тя посочи, че в никакъв случай не се е занимавал с бизнес.

На въпроса остава ли министър на енергетиката, тя отговори: „ Благодаря на премиера, ГЕРБ и коалиционнните сътрудници за доверието. Това ме задължава извънредно доста “.

Два сюжета, в случай че Гинка Върбакова не успее да заплати за активите на ЧЕЗ

Евродепутат за ЧЕЗ: Странно е по какъв начин ни оферират договорка по време на каузи

В отговор на обвиняванията на Румен Овчаров от Българска социалистическа партия тя го посъветва да прочете държавната тактика от 2003 година за продажбата на ЕРП-тата, която е 2017 страници. Петкова

опроверга изказванието на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „ Белене” не се съхранява както би трябвало

и посочи, че методът на предпазване е тестван и утвърден от Агенцията за нуклеарно контролиране. Тя дефинира думите на Овчаров като спекулации.

Теменужка Петкова подаде оставка, откакто стана ясно, че до неотдавна незнайната компания „ Инерком”, чийто притежател е Гинка Върбакова, ще купи активите на ЧЕЗ в България. Причината за оставката беше точно познанството ѝ с Върбакова. Коалиционните сътрудници в държавното управление взеха решение през миналата седмица, че няма да одобряват оставката ѝ.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР