М юнхен отмени провеждането на коледния си базар, който привлича

...
М юнхен отмени провеждането на коледния си базар, който привлича
Коментари Харесай

Отмениха коледния базар в Мюнхен

М юнхен анулира провеждането на коледния си базар, който притегля над 2 милиона гости, поради "изключителното повишаване " на броя на инфектираните с ковид, заяви през днешния ден кметът Дитер Райтер, съобщи Франс псе, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е първият огромен немски град ,

който тази година взема такова решение, изправен пред нова, по-заразна епидемиологична вълна. Южната провинция Бавария е един от най-засегнатите райони.

Това е горчива вест, само че трагичната обстановка в нашите лечебни заведения и извънредно бързото повишаване на броя на инфектираните не ми оставят различен избор, съобщи кметът в известието си.

Северният баварски град Нюрнберг обаче, чийто коледен базар е международно прочут ,

през вчерашния ден разгласи, че е решил все пак да го организира. Новото тази година е, че базарът ще стартира на 26 ноември на четири разнообразни места, с цел да се избегне скупчване на хора.

Кметът на Мюнхен, вторият по величина немски град с над 1,5 милиона души население ,

изясни решението си с отвращение да се изпраща неприятен сигнал в миг, когато градските лечебни заведения са изправени пред "бедствена обстановка ", както акцентират техни чиновници.

Германия, както и останалите немскоговорящи страни, е изправена пред гърмеж на новозаразени поради по-ниския (67,6 на сто) % на имунизирани спрямо задачите, които си слага федералното държавно управление.

Бавария, чиято столица е Мюнхен, е тежко наранена от тази вълна

с индикатор от над 500 болни на седемдневна база и е на трето място след провинциите Саксония и Тюрингия, които са още по-силно наранени.
Днес в Германия заболеваемостта на седмична база доближи нов връх - над 312, а броят на новозаразените за денонощие е 32 048, заяви институтът "Роберт Кох ".

Коледният базар в Мюнхен трябваше да стартира на 22 ноември .

Зарази пандемията предходната година във Федерална Република Германия бяха анулирани всички обичайни коледни базари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР