Министърът на енергетиката Андрей Живков е поискал Българският енергиен холдинг

...
Министърът на енергетиката Андрей Живков е поискал Българският енергиен холдинг
Коментари Харесай

Енергийният министър поиска от БЕХ ново ръководство на Булгартрансгаз

Министърът на енергетиката Андрей Живков е изискал Българският енергиен холдинг да в профил управлението на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, оповестиха от ведомството. 

Причина е инспекцията на КЕВР, от която излиза наяве, че при реализацията на „ Балкански поток “ са били сключвани контракти без авансово утвърждение от страна на регулатора.

„ Сключените контракти за заем от страна на „ Булгартрансгаз “ ЕАД са нараснали задлъжнялостта на газовия оператор от 4 млн. лева при започване на 2019 година на над 2.6 милиарда лева през днешния ден. Тези контракти е трябвало да бъдат утвърдени от КЕВР, само че „ Булгартрансгаз “ ЕАД въобще не е уведомило комисията за тях “, пишат от МИ, като напомнят изводите на КЕВР, че има налице нарушаване на Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката.

В прессъобщението на министерството се акцентира, че „ днешната инспекция на КЕВР удостоверява, че планът „ Балкански поток “ оказва отрицателно въздействие върху цялостното финансово положение на „ Булгартрансгаз “ ЕАД и води до свръхзадлъжнялост на сдружението “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР