БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Унгария ще се стреми да се

...
БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Унгария ще се стреми да се
Коментари Харесай

Унгария ще се стреми да се откаже от усилията на НАТО за подкрепа на Украйна, казва Орбан

БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Унгария ще се стреми да се откаже от всички интервенции на НАТО, ориентирани към поддръжка на Украйна, сподели министър председателят Виктор Орбан в петък, което допуска, че военният съюз и Европейският съюз се движат към по-директен спор с Русия.

Орбан сподели пред държавното радио, че Унгария се опълчва на проект, който НАТО обмисля, за даване на по-предвидима военна поддръжка на Украйна през идващите години, с цел да отблъсне пълномащабното навлизане на Москва, до момента в който по-добре въоръжени съветски войски откриват надзор на бойното поле.

„ Ние не утвърждаваме това, нито желаеме да участваме във финансова или оръжейна поддръжка (за Украйна), даже в границите на НАТО “, сподели Орбан, добавяйки, че Унгария е заела позиция като „ неучаствуващ “ във всевъзможни евентуални интервенции на НАТО за подкрепяне на Киев.

„ Трябва да предефинираме позицията си във военния алианс и нашите юристи и офицери работят върху... по какъв начин Унгария може да съществува като Членка на НАТО, само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР