Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан наложи ново извънредно положение в

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан наложи ново извънредно положение в
Коментари Харесай

Орбан обяви ново извънредно положение заради войната в Украйна

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан наложи ново изключително състояние в страната , базирайки се на провокациите, подбудени от продължаващата война в прилежаща Украйна.

В Унгария към този момент е въведено изключително състояние, обвързвано с пандемията от COVID-19 , което трябваше да изтече идващия вторник.

" Светът е на прага на икономическа рецесия . Унгария би трябвало да остане отвън тази война и да отбрани финансовата сигурност на фамилиите си ", съобщи националистическият водач във Фейсбук в коментар, който провокира нови опасения по отношение на ограничението на човешките права в Унгария.

" Това изисква пространство за маневриране и незабавни дейности. Правителството, упражнявайки правото си съгласно главния закон, афишира изключително състояние заради войната от среднощ ", добави Орбан.

Малко преди изказването преди малко положилият клетва маджарски парламент внесе ремонти в конституцията, с цел да разреши сходна мярка.

Партията " Фидес " на Орбан има болшинство от две трети в залата.

Правилата, избрани според новата смяна в закона, ще бъдат оповестени на следващия ден, сподели Орбан.

Унгарският съюз за цивилен свободи (TASZ) осъди този ход, заявявайки, че " изключителното състояние стана непрекъснато ".

Този ход дава на Орбан " повече независимост на деяние от нормално ", позволявайки му да " ограничи или просто да суспендира главните права на всички ", съобщи групата, като жигосах това, което дефинира като маргинализиране на Народното събрание.

Орбан, който е на власт от 12 години, постоянно е упрекван от западните си сътрудници в злоупотреби с власт в страната си, която е член на Европейския съюз и НАТО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР