СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,

...
СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,
Коментари Харесай

Байдън: Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Винаги ще подкрепяме Израел

Сподели
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично отбрани Израел, като съобщи, че израелските сили не правят геноцид в своята военна акция против бойците на „ Хамас “ в Газа, като отхвърли рецензиите от страна на пропалестинските протестиращи, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това изказване “, съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка в Белия дом.

Байдън се сблъсква с митинги на доста от събитията си от пропалестински поддръжници, които го нарекоха „ Джо Геноцида “ поради твърдата му поддръжка за Израел, показва Ройтерс.

В забележките си по време на събитието в Белия дом Байдън акцентира своята увереност, че Израел е жертва от офанзивата на бойци на „ Хамас “ в южната част на Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и взети стотици заложници.

Президентът съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността и сигурността на израелците е „ желязна “.

„ Ние сме с Израел, с цел да бъде отхвърлен (лидерът на „ Хамас “ Яхия) Синуар и останалите касапи от Хамас. Ние желаеме „ Хамас “ да бъде победено. Работим с Израел, с цел да се случи това “, сподели той.

Преговорите сред Израел и „ Хамас “ за освобождение на заболели, възрастни и ранени заложници, към момента държани от бойците, са в застой, само че Байдън даде обещание да не се отхвърля от опитите да реализира освобождението им.

„ Ще ги върнем вкъщи, ще ги върнем у дома, с каквито и компликации да се сблъскаме „, сподели Байдън.

По-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния углавен съд (МНС) против израелски водачи, като съобщи, че не е допустимо Израел и „ Хамас “ да бъдат сложени на равна нога, съобщи Франс прес.

Искането на прокурора Карим Хан е „ възмутително “, съобщи Байдън в изказване.

„ Нека бъда явен: каквото и да загатва прокурорът, няма равнопоставеност сред Израел и „ Хамас “, никаква “, акцентира Байдън. „ Винаги ще поддържаме Израел против заканите за неговата сигурност “.

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън дефинира известието на прокурора на МНС като „ срамно “ и добави, че то може да попречва договарянията за преустановяване на огъня в Газа.

„ Ние отхвърляме равнопоставеността, открита от прокурора сред Израел и „ Хамас “. Това е позорно “, акцентира Блинкън в изказването си. „ Хамас “ е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото кръвопролитие на евреи след Холокоста и към момента държи десетки почтени хора за заложници, в това число американци “, уточни той.

Освен това Международният углавен съд „ няма пълномощия “ над Израел, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати.

Самият Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че „ отхвърля с омерзение “ заповедите за арест, поискани от прокурор на Международния углавен съд (МНС), ориентирани против самия него и представители на палестинското придвижване „ Хамас “.

„ Като министър председател на Израел отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора от Хага сред Израел, който е демократична страна, и всеобщите убийци от „ Хамас “ “, се акцентира в изказването на Нетаняху.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР