Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние

...
Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние
Коментари Харесай

Байдън: Това, което се случва в Газа, не е геноцид

" Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това изказване ", съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка в Белия дом.

Байдън се сблъсква с митинги на доста от събитията си от пропалестински поддръжници, които го нарекоха " Джо Геноцида " поради твърдата му поддръжка за Израел, показва Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В забележките си по време на събитието в Белия дом Байдън акцентира своята увереност, че Израел е жертва от офанзивата на бойци на " Хамас " в южната част на Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и взети стотици заложници.

Президентът съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността и сигурността на израелците е " желязна ".

" Ние сме с Израел, с цел да бъде отхвърлен (лидерът на " Хамас " Яхия) Синуар и останалите касапи от Хамас. Ние желаеме " Хамас " да бъде победено. Работим с Израел, с цел да се случи това ", сподели той.

Преговорите сред Израел и " Хамас " за освобождение на заболели, възрастни и ранени заложници, към момента държани от бойците, са в застой, само че Байдън даде обещание да не се отхвърля от опитите да реализира освобождението им.

" Ще ги върнем вкъщи, ще ги върнем у дома, с каквито и компликации да се сблъскаме ", сподели Байдън.

Междувременно стана ясно, че над 569 тона помощи са били доставени през краткотрайното пристанище. край Газа.

Снимка: БТА/АР

 

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати заяви, че до момента над 569 тона филантропична помощ са доставени през краткотрайното пристанище край Газа, съобщи Ройтерс.

Доставките на помощи започнаха да идват на построеното от Съединени американски щати пристанище в петък, на фона на възходящия напън от интернационалната общественост върху Израел да разреши повече филантропични доставки в обсадения палестински анклав.

Организация на обединените нации заяви, че 10 камиона с хранителни помощи са получени в петък в склада на Световната продоволствена стратегия в Дейр ел Балах в Газа.

В събота обаче единствено пет камиона са стигнали до склада. Единадесет други са били изпразнени от палестинци, преди да стигнат до местоназначението си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР