Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че решението на прокурора на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че решението на прокурора на
Коментари Харесай

Нетаняху отвърна на заповедта за арест. Обещание към Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че решението на прокурора на Международния углавен съд в Хага да изиска заповеди за арест против него и неговия министър на защитата е неуместно и че този ход е бил ориентиран против целия Израел.

" Отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора в Хага сред демократичния Израел и всеобщите убийци на " Хамас ". С каква смелост сравнявате " Хамас ", който умъртви, изгори, мазета, обезглави, изнасили и отвлече нашите братя и сестри с израелските бойци, които водят обективна война, друга от никоя друга. Това е цялостно деформиране на действителността ", уточни Нетаняху, представен от Ройтерс.

Той дефинира хода на прокурора на МНС като нов тип антисемитизъм.

" Граждани на Израел, давам обещание ви едно - опитът да ни вържат ръцете ще се провали. Като министър-председател на Израел давам обещание, че никакъв напън и никакво решение на който и да е интернационален конгрес няма да ни попречи да ударим тези, които желаят да ни унищожат ", акцентира той, съобщи БНР.

Президентът на Съединени американски щати пък дефинира като " възмутителни " молбите на основния прокурор на МНС за заповед за арест против представители на израелското управление.

" Позволете ми да бъда явен: каквото и да загатва този прокурор, няма равноценност, освен това никаква, сред Израел и " Хамас ". Ние постоянно ще стоим до Израел против заканите за сигурността му ", акцентира Байдън, съобщи Ройтерс.

В настрана изказване държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че Вашингтон " фундаментално отхвърля " решението на МНС, защото то няма да помогне за разрешаването на спора в района, добавяйки, че сравняването на Израел и " Хамас " е " срамно " и че Международният углавен съд няма пълномощия следователно.

" Хамас " е брутална терористична организация, която извърши най-лошото кръвопролитие на евреи след Холокоста и към момента държи десетки почтени хора като заложници ", уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР