Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Република

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Република
Коментари Харесай

Премиерът заминава за Сърбия, с кого ще се срещне

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на публично посещаване в Република Сърбия на следващия ден - 8 февруари, по покана на сръбския министър председател Ана Бърнабич.

В рамките на визитата българският министър председател ще организира среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се планува пленарно съвещание на двете публични делегации, оповестиха от кабинета.В Белград министър председателят Кирил Петков ще бъде признат от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне с ръководителя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

Във фокуса на диалозите ще са тематиките за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и стопански въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев.

В рамките на визитата министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР