Министър-председателят Бойко Борисов иска Европейският съюз да вложи много пари

...
Министър-председателят Бойко Борисов иска Европейският съюз да вложи много пари
Коментари Харесай

Борисов иска Европа да вложи много пари, за да се задържат младите хора в България

Министър-председателят Бойко Борисов желае Европейският съюз да вложи доста пари за развиването на капацитета на младежите и задържането им в България. Желанието си той изрази по време на изявлението си след срещата с новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в София.

Посещението й е част от консултациите, които организира с водачите на страните - членки на Европейски Съюз, преди представянето на цялостния състав на новата комисия за утвърждение пред Европейския парламент.

Очакваше се двамата да обсъдят ресора на бъдещия български еврокомисар. " Има една такава сентенция в Европа: Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано. Не бирва да се спекулира с ресори, нито какво сме се разбрали и акво желаеме ", сподели Борисов след срещата. По думите му България постоянно е била водеща в " тази сфера - опазването на околната среда ".

" Много мозъци, доста хора от всички някогашния източен блок отпътуват да работят на запад и в този момент Европа би трябвало да вложи доста пари за развиването им ", сподели министър председателят на България.

Той похвали Урсула фон дер Лайен, че " доста хубаво е схванала " целите на българското държавно управление.

" Тук съм, с цел да чувам доста деликатно мин.-председателя Бойко Борисо за целите и упованията на българското държавно управление. За мен е доста значимо да се реализира баланс в Европейски Съюз. Отдавам огромно значение на приноса на източноевропейските страни ", сподели новият ръководител на Европейска комисия.

По думите й значими области за развиетието на България са дигитализацията, демографскита промени, сигурността. Тя уточни и, че е значимо да се откри " ново начало по отнош на миграцията ". " Ние разчитаме на България за дейности, за информация ", сподели Урсула фон дер Лайен.

" В нововъведения, обучение, цифровизация - значимо е да се влага в тези области. Икономиката на България има най-голям растеж на Брутният вътрешен продукт за всичи времена. Страната има огромни достижения в региона на заетостта, огромен бюджетен излишк ", изреди председатялт на Европейска комисия.

" В иноваторска активност и развиване на младите виждам силата на България " съобщи тя.

" Това, което Европа регистрира, е нашето доста положително председателство на Европейски Съюз, ролята на България в Западните Балкани ", добави Борисов. " Това са резултати от доста водачество на всички равнища на българите, които вземат участие във всеки един развой ", обясни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР