Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха
Коментари Харесай

Борисов преди срещата на върха на ЕС: Считам, че нищо по Брекзит не е решено

Министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят на Естония Юрий Ратас разискаха осъществяването на програмата на триото Естония, България и Австрия. Двамата разговаряха преди началото на втория ден от срещата на върха в Брюксел. Очаква се през днешния ден европейските водачи да решат дали да дадат зелена светлина за започаването на втората фаза на договарянията за Брекзит.

Вижте директното включване на нашия сътрудник Деси Апостолова.

Очаква се през днешния ден европейските водачи да решат дали да преминат към втората фаза на връзките си с Англия, които са свързани с временен прериод, който Лондон изиска преди окончателното овакантяване на Европейски Съюз.

След краткосрочна еуфория предходната седмица, когато Жан-Клод Юнкер и Тереза Мей оповестиха, че има забележителен прогрес към прекосяване към втората фаза, през днешния ден тук царува песимизъм, тъй като европейските водачи в действителност разясняват доста интензивно решението на английския парламент да подлга на референдум всички решения, които Мей взима. Така че те са наясно, че всички договорености, които тя реализира тук, могат да бъдат охвърлени по-късно в английския парламент.

Ето какво сподели по тематиката Брекзит българския министър председател Бойко Борисов:
Бойко Борисов, министър-председател: Аз към момента смятам, че нищо по Брекзит не е решено. Във вторник Мишел Барние ще е в София и ще приказваме по детайлите. Но откакто към момента няма пари и периоди и по кое време техническите съглашения ще влязат в действие. Аз това и предишния път бях песимист. Имаше малко еуфория и предходната седмица, че всичко върви добре и през вчерашния ден ни попариха в общи линии. Нека да изчакаме, тъй като правилото - когато за всичко не сме се разбрали, значи за нищо не сме се разбрали е в цялостна мощ в този случай.
Освен с естонския си сътрудник се чака през днешния ден Бойко Борисов да се срещне с Меркел, Жан-Клод Юнкер и Ципрас в четиристранна среща.

Освен това европейските водачи се схванаха да удължат с 6 месеца икономическите наказания против Русия поради неспазването на минските съглашения. Другото, по което реализираха единодушие, беше Ерусалим. Европейската позиция остава единна, че посолства на европейските страни няма да се местят от Тел Авив в Ерусалим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР