НАТО отбелязва 20% до 25% увеличение на броя на излитанията

...
НАТО отбелязва 20% до 25% увеличение на броя на излитанията
Коментари Харесай

Ученията на НАТО изкарват повече руски бойни самолети до границите му

НАТО отбелязва 20% до 25% нарастване на броя на излитанията на изтребители за прехващане на съветски самолети , приближаващи съюзническото въздушно пространство над района на Балтийско море през първото тримесечие на 2024 година. Това заяви източник от НАТО в четвъртък, като евентуалната причина за увеличената съветска интензивност е повишението на броя на ученията на НАТО , предава Ройтерс.

Източникът отхвърли да даде съответни данни за броя на съветските военни полети, засечени покрай територията на НАТО. През предходната година НАТО заяви, че съюзнически изтребители са изхвърчали над 300 пъти, с цел да прехванат съветски военни самолети, като множеството произшествия са се случили над Балтика.

Оттогава НАТО отбелязва смяна в вида съветски самолети, следени покрай съюзническата територия. В предишното постоянно са засичани съветски изтребители и стратегически бомбардировачи, до момента в който в този момент по-голямата част от прехващанията включват разследващи самолети или от време на време транспортни самолети .

Не е ясно за какво Русия е трансформирала своето държание, само че се допуска, че Москва се нуждае своите бомбардировачи и изтребители в Украйна , където сраженията се интензифицират.

НАТО твърди, че съветските военни самолети имат история на нарушавания, като не предават кодове за транспондери, не подават проекти за полети и не споделят с въздушните диспечери.
 Москва: С ученията си НАТО демонстрира, че се готви за спор с Русия
Москва: С ученията си НАТО демонстрира, че се готви за спор с Русия

Изявление на Мария Захарова

След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година, западният боен съюз усили наличието си по източния фланг, изпращайки повече изтребители и изграждайки наземни въздушни отбрани. след повторни съветски удари по украинска инфраструктура покрай югоизточната граница на Aлианса.

В началото на годината НАТО започва, включващо към 90,000 бойци. Тези учения имат за цел да репетират осъществяването на районните проекти на НАТО, първите такива проекти, създадени от десетилетия, които разказват по какъв начин алиансът би дал отговор на съветска офанзива.
 Русия се разтревожи от база на НАТО в Румъния
Русия се разтревожи от база на НАТО в Румъния

Алиансът се подготвял за борба с Москва в Източна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР