Южна Африка поиска от висшия съд на ООН в четвъртък

...
Южна Африка поиска от висшия съд на ООН в четвъртък
Коментари Харесай

Южна Африка призова Международния съд да спре израелската офанзива в Рафах

Южна Африка изиска от висшия съд на Организация на обединените нации в четвъртък да разпореди прекъсване на израелската офанзивата в Рафах като част от делото в Хага, предава " Ройтерс ".

Изслушванията в Международния съд, прочут още като Световния съд, идват, откакто предходната седмица Южна Африка изиска, град в южната част на Газа, където се укриват повече от милион палестинци.

Южна Африка също по този начин изиска от съда да подреди на Израел да разреши безконтролен достъп до Газа за чиновници на Организация на обединените нации , организации предоставящи филантропична помощ, както и публицисти и следователи. Добавя се, че Израел до момента е пренебрегвал и нарушавал по-ранни правосъдни разпоредби.

" Ключовият миг през днешния ден е, че заявената цел на Израел да заличи Газа от картата е на път да се реализира ", сподели юридическият представител на Южна Африка Вон Лоу пред съдийския състав.

" Освен това, доказателствата за ужасяващи закононарушения и жестокости безусловно се унищожават с булдозери, като на процедура се заличават следите на тези, които са направили закононарушения и се подиграват с правораздаването ", сподели той.

Южна Африка показа причини в поддръжка на настояването си за спомагателни незабавни ограничения в четвъртък.
 Израел не приема решенията на МНС и ги смята за рисков казус
Израел не приема решенията на МНС и ги смята за рисков казус

Има опция Съдът в Хага да издаде заповеди за арест против Нетаняху и други висши чиновници

Израел, който, че нарушава Конвенцията за геноцида от 1949 година като безпричинно , ще отговори в петък. В предходни заявки той акцентира, че е засилил напъните си да достави филантропична помощ в Газа, както е наредил Министерски съвет.

Адвокатът на Южна Африка Макс дю Плеси сподели, че оповестените от Израел безвредни зони са " грубо деформиране ", защото хората постоянно са прекомерно гладни, с цел да избягат. Онези, които са задоволително мощни, с цел да изоставен убежищата, от време на време са били атакувани от израелските сили.

" Няма нищо филантропично в тези филантропични зони " , сподели той. " Геноцидът на Израел над палестинците продължава посредством военни офанзиви и провокиран от индивида апетит.

Гилад Ердан, посланикът на Израел в Организация на обединените нации, сподели пред армейското радио в сряда, че късото предупреждение, което съдът е дал за чуванията, не е разрешило задоволителна правна подготовка, добавяйки, че това е " индикативен знак ".
 Протестиращи израелци блокираха камиони с филантропична помощ, ориентирани към Газа
Протестиращи израелци блокираха камиони с филантропична помощ, ориентирани към Газа

Четирима протестиращи, в това число малолетен, са задържани

През януари съдът подреди на Израел , че войските му не правят геноцидни дейности против палестинците в Газа, както и да разреши повече филантропична помощ в анклава и да резервира всички доказателства за нарушавания.

Изслушванията на 16 и 17 май ще се съсредоточат единствено върху издаването на изключителни ограничения, с цел да не ескалира разногласието. Вероятно ще отнеме години, преди съдът да се произнесе по съществото на делото.

Решенията и разпорежданията на Министерски съвет са наложителни и не подлежат на обжалване. Въпреки че съдът няма метод да ги наложи, заповед против страна може да навреди на интернационалната й известност и да сътвори юридически казус.
 Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва
Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израел твърди, че четири батальона на " Хамас " са ситуирани сега в Рафах дружно със заложниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР