Бившият началник на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал

...
Бившият началник на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал
Коментари Харесай

Украйна ще освободи Крим с нова тактика

Бившият шеф на Службата за външно разузнаване на Украйна военачалник Николай Маломуж съобщи, че единствено всеобхватно и по едно и също време нахлуване против врага по посока на Крим ще разреши да се освободи окупираният полуостров.

" На първо място да се стартира нова тактика на водене на война, която врагът не чака, а това е ново изкуство и командирите би трябвало да слагат по този начин дилемите, освен обичайно: отбрана на границите, обособени посоки и заличаване на запасите - това е супер значима задача през днешния ден.

Но най-важното е смяната на тактиката, не стихия, драконови зъби, каквито имахме през 2023 година, а бързо, когато врагът не чака. И един сюжет, той по принцип не се разчита, проникването в южния кулоар ", сподели той в ефира на телевизионния канал " Еспресо ".

Генералът означи, че украинските бранители към този момент държат плацдарм на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Според него в това време е належащо да се разпрострат мощни групировки за изтласкване на съперника.

" Комплексни удари, само че единствено сложни удари - това са F-16 с удари по всички обекти на територията на Крим и на провлака, това са удари с ракетни системи както задгранично, по този начин и наше произвеждане - нашата авиация в композиция с F-16; артилерийски системи с огромен обхват и дейности на територията на Крим ", сподели Маломуж.

Той счита, че това би трябвало да са десанти на Силите за специфични интервенции, въздушнодесантни войски, специфични елементи на Главното разследващо ръководство, СБУ, диверсии през нощта.

" Това е един стадий в границите на няколко часа, който ще сътвори, ще го кажа по този начин, Армагедон за врага на цялата територия на Крим, на всички логистични направления и на всички мостове. Това е причина за същинско избавление, а не отчасти вкопаване в защитата - това е безсмислено, такава тактичност ни е наложена от Русия и ние ще тръгнем по различен път ", заключи някогашният началник на СВР.
 Украинското разузнаване удари два съветски катера край Крим
Украинското разузнаване удари два съветски катера край Крим

Използвани са безпилотни катери " Магура V5 "

На левия бряг на река Днепър във краткотрайно окупираната Херсонска област съветските окупатори са направили 14 несполучливи офанзиви против селището Кринки през последните 24 часа. Според ръководителя на Центъра за стратегически връзки на Отбранителните сили на Южна Украйна Дмитрий Плетенук това населено място на процедура е изчезнало, само че украинските морски пехотинци не престават да държат позициите си .

Според него окупаторите се пробват главно да щурмуват село Кринки. По-специално, през последните 24 часа е имало голям брой офанзиви - 14, само че те са били несполучливи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР