Полският премиер Доналд Туск каза в четвъртък, че е получил

...
Полският премиер Доналд Туск каза в четвъртък, че е получил
Коментари Харесай

Туск получил заплахи след покушението срещу Фицо

Полският министър председател Доналд Туск сподели в четвъртък, че е получил закани след опита за ликвидиране на словашкия му сътрудник, като полска медия заяви, че защитата му ще бъде засилена, предава Ройтерс.

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо беше прострелян пет пъти отблизо разстояние в сряда, което провокира интернационално наказание и апели за усмиряване на политическото напрежение.

Политическата атмосфера в Полша беше нажежена през последните години, в това число след убийството през 2019 година на демократичния кмет на Гданск, който беше критик на антиимигрантските политики на ръководещата тогава партия " Право и правдивост " (ПиС).

Полският уеб страница Wp.pl сподели в четвъртък, базирайки се на източник от Службата за държавна отбрана, че защитата на Туск ще бъде засилена след опита за ликвидиране на Фицо.

Говорител на Държавната работа за отбрана - органът, виновен за отбраната на най-важните хора в Полша - отхвърли коментар, заявявайки, че активността им е поверителна.

" Разбира се, проучваме и вършим изводи, само че не приказваме за тях обществено ", сподели полският вътрешен министър Томаш Симоняк, представен от Wp.pl.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР