Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва в Стратегическия форум в Блед в Словения

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще взе участие през днешния ден в Стратегическия конгрес в гр. Блед, Словения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

За 15-а година събитието събира държавни и държавни ръководители, външни министри и представителите на интернационалните организации, които ще обсъдят усилването на районното съдействие и опциите за превъзмогване на следствията след пандемията. Тази година форумът е под надпис „ Предизвикателства и благоприятни условия пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – сътрудници или противници? “.

В рамките на събитието в словенския град министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще взе участие в полемиката „ Европа след Брекзит и COVID-19 “, на която ще бъдат дискутирани настоящи тематики от европейския дневен ред, както и провокациите пред страните в района и методите за бързо икономическо и обществено възобновяване след пандемията.

От своето основаване през 2005 година Стратегическият конгрес в Блед се трансформира във значима платформа за полемики в района на Югоизточна Европа.

Сред участниците в 15-ото издание на форума в Словения ще бъдат министър-председателите на Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Италия, президентът на Сърбия, управителният шеф на МВФ Кристалина Георгиева, президентът на МОК Томас Бах.

В рамките на събитието ще вземат участие и висшият представител по външната политика и политиката за сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел, заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс, специфичният представител на Европейски Съюз за разговора Белград-Прищина Мирослав Лайчак. Домакини на форума са министъра на външните работи на Словения Анже Логар и президента на Словения Борут Пахор.

Тази година форумът в Словения е проведен под формата на смесена демонстрация, съчетаваща присъствена част на високо ниво и присъединяване посредством видеоконферентна връзка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР