Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ -

...
Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ -
Коментари Харесай

Тодор Батков-син в Девин: В НС ще работя за осигуряването и задържането на квалифициран медицински персонал в болниците в региона

Кандидатът за депутат от гражданската квота на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Тодор Батков-син, който е с преференция 102 и номер 22 в бюлетината, посети Многопрофилната болница за интензивно лекуване в гр. Девин. Там той се срещна с личния състав и изпълнителния шефа на болничното заведение Радка Грозданова и разиска с тях настоящи проблеми на лечебното заведение и на целия бранш в България.

Тодор Батков-син е на мнение, че неналичието на задоволително лекари, медицински сестри и дипломиран медицински личен състав е голям проблем за всяка извънстолична болница. Според него решаването му без дейна държавна политика за задържане на медиците в България и привличането на млади фрагменти от чужбина няма по какъв начин да се случи.

В тази връзка кандидат-депутатът се ангажира да работи съществено по тематиката в 50-тото Народно събрание, както и да подкрепя напъните на всички лечебни заведения в област Смолян да притеглят и задържат нужните им медицински експерти. Според Тодор Батков-син поддържането на тесни контакти сред локалните лечебни заведения и най-близкия Медицински университет – този в Пловдив – е от основно значение. На младите медицински експерти би трябвало да им се обезпечат положителни благоприятни условия за професионално развиване в локалните лечебни заведения, с цел да остават да работят в района.

„ Болницата в Девин неотдавна е получила акредитация за Обучителен център за медицински сестри. Екипът ѝ прави всичко по силите си, с цел да поддържа високо равнище на медицинските услуги, само че поддръжката на национално равнище е основна “, сподели още Тодор Батков-син.

Той поздрави всички медици в болничното заведение в Девин, персонално шефа, както и доктор Езе от Нигерия за отдадената работа в интерес на пациентите.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР