Министър Кирил Вътев обсъди развитието на двустранната търговия със селскостопански

...
Министър Кирил Вътев обсъди развитието на двустранната търговия със селскостопански
Коментари Харесай

България може да увеличи износа на зърно и плодове за Египет

Министър Кирил Вътев разиска развиването на двустранната търговия със селскостопански артикули с посланика на Египет Н. Пр. Халид Ибрахим Емара на среща в Министерството на земеделието и храните. Двамата разясниха опциите за увеличение на износа на българско зърно и плодове за Египет.

Според министър Вътев е значимо да се търсят благоприятни условия за разширение на комерсиалния продан и за намаление на логистичните разноски. Той добави, че България ни има високо развита земеделска просвета в лицето на Селскостопанска академия, което е добра основа за по-нататъшно надграждане на съдействието в тази област.

Посланик Халид Емара прояви интерес към опцията българските аграрни стопани да изнасят с изключение на зърнени култури и ябълки, череши, ягоди и биоторове на египетския пазар и да бъдат задълбочени партньорските бизнес връзки. Той предложи като концепция опцията в България да бъде построен център за предпазване и дистрибуция на египетски селскостопански артикули за съкращаване на веригите на доставки при търговията с храни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР