Миналата седмица надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши общопрактикуващите

...
Миналата седмица надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши общопрактикуващите
Коментари Харесай

Личните лекари още не могат да изписват безплатни лекарства за COVID

Миналата седмица надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши общопрактикуващите лекари да могат да изписват предписания за безвъзмездни медикаменти за лекуване на пациенти с COVID-19. Рецептите ще бъдат електронни, само че от тях ще могат да се възползват единствено здравноосигурените пациенти. Подобни безвъзмездни предписания до момента можеха да се изписват единствено от обособените в коронавирус зони медици.

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив доктор Костадин Сотиров изясни пред Българска национална телевизия обаче, че мярката не е съгласувана сред Здравната каса и управителния съвет на Българския лекарски съюз. Това значи, че сега безвъзмездни предписания не могат да се издават. Затова медикът прикани хората да не ги търсят, тъй като няма от кого да ги получат.

" Това решение е стъпка в вярната посока, само че то е единствено желание. желание, което надзорният съвет на НЗОК би трябвало да изпрати до управителния съвет на лекарския съюз. Здравната каса не е шеф на фамилните лекари, тя не може да им заповядва. Ние сме контрактувани сътрудници според Закона за здравето ", съобщи доктор Сотиров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР