Millennium Estoril Open, финалФрансис Тиафо – Себастиан Баес 3-6, 2-6Световният

...
Millennium Estoril Open, финалФрансис Тиафо – Себастиан Баес 3-6, 2-6Световният
Коментари Харесай

Баес влезе в клуба на шампионите след триумф над Тиафо


Millennium Estoril Open, край

Франсис Тиафо – Себастиан Баес 3-6, 2-6

Световният №59 Себастиан Баес завоюва първия си ATP трофей след безапелационен триумф над Франсис Тиафо в заключителния конфликт на шампионата в Ещорил. Това бе втори край в Тура за аржентинеца, а днещния триумф ще му разреши да пробие в Топ 40 за пръв път в кариерата си при утрешното възобновяване на ранглистата.

Любопитен факт е и това, че южноамериканецът победи трима някогашни първенци в шампионата по пътя към купата: Жоао Соуса, Ришар Гаске и Алберт Рамос-Виньолас.

Баес бе доста по-ефективен на начален удар, като всички четири аса в дуела бяха негово дело и не направи нито една двойна неточност, а извоюваните на първи сервис точки бяха 27-12 в негова изгода. Южноамериканецът бе съвсем безукорен при точките си за пробив, реализирайки четири от пет (80%), до момента в който Тиафо оползотвори единствено един от четирите си брейкпойнта (25%).

Двубоят обаче не стартира по никакъв начин добре за Баес, който трябваше да избави три брейкпойнта, с цел да не изостане с 0-3. Южноамериканецът обаче завоюва маратонския трети гейм, траял 14 минути, като това се оказа началото на доста мощна серия за него. Последваха два следващи пробива, след които Баес натрупа удобен задатък от 5-2. Тиафо прекъсна серията му с гейм на нула, само че международният №59 завоюва безапелационно идващото си подаване и завърши откриващия сет при 6-3.

Нещата се развиха по подобен метод във втората част – Тиафо поведе с 2-1, само че от този миг нататък Баес контролираще напълно протичащото се на корта. Роденият в Буенос Айрес тенисист приключи мача със серия от пет следващи извоювани гейма, с която оформи крайното 6-3, 6-2 след 75 минути на корта.

„Франсис стартира доста добре, до момента в който аз бях нервозен. Третият гейм бе доста значим и за двама ни. След него започнах да играя много по-добре. Най-важното беше да се боря за всяка точка и да не му разреша да се откъсне в резултата. В последна сметка това се оказа решаващо за изхода от мача“ – сподели Баес по време на церемонията по награждаването.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР