Милиардната схема за източване на бюджета с мнимо изкупуване на

...
Милиардната схема за източване на бюджета с мнимо изкупуване на
Коментари Харесай

Удар на Narod.bg: МВР разследва босовете на схемата със скрап, нанесла щети за 1 милиард лева – ето ги

Милиардната скица за източване на бюджета с мнимо изкупуване на коли за преработване, която Narod.bg осветли, а Министерство на вътрешните работи проверява детайлно, си има босове, които дърпат конците от години. Криминалист разкри, че целият незаконен „ октопод “ се ръководи от двама предприемачи, които са във вътрешността в бизнеса със скрап – З.Б., който е значим фактор в Управителния съвет на Българската асоциация по преработване, и П.З., притежател на известно сдружение, който е бил управлението на БАР в интервала 2013-2016.

Униформеният източник на Narod.bg е безапелационен, че Министерството на вътрешните работи работи в посока откриване на цялата незаконна пирамида и ролята на З.Б и П.З. в кражбите от бюджета.

Цялата престъпна верига се нищи и от Национална агенция за приходите, само че както към този момент писахме, върху данъчните се упражнява непостижим напън в опит да се прикрият закононарушенията, за които има безспорни документални доказателства.

Narod.bg следва да разкрие и друга машинация в измамата – по какъв начин босовете З.Б. и П.З. лъжат корумпирани инспектори от Национална агенция за приходите, че плащали „ нагоре по веригата “, по тази причина не могли да им дадат търсения рушвет, с цел да продължат да си затварят очите за закононарушенията.

Според информацията на фикса е нанесена вреда от над 240 милиона лв. единствено за последните 3 години.

Не е мъчно да установим, че за последното десетилетие бюджетът е ударен с най-малко 1 милиард лв..

 Престъпленията са разказани в одитния отчет, част от който публикуваме

Както първо Narod.bg заяви, проведена незаконна група предприемачи, които ръководят четири компании, занимаващи се със скрап, управлява Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на Юлиян Попов със „ златна спекулация “, от която печелят малко на брой, а бюджетът губи по близо 90 милиона лв. на година.

Реклама

Зад активността на сдруженията прозират данъчни и финансови измами, както и пране на пари с, оказа се, колосалния бизнес с преработването на излезли от приложимост коли. Narod.bg към този момент заяви имената на компаниите и извоюваното за сметка на бюджета единствено за последната година:

„ Автоекопроджект “ АД – над 24,5 милиона лв.

„ Българска рециклираща компания ” АД – 100 млн.

„ Ауторек ” АД – 25 млн. лева

„ Българска организация за коли ” АД – 1 млн. лв.

Престъпленията на „ октопода “ на З.Б. и П.З. и съдружните компании са отразени в ревизионния акт, елементи от който публикуваме.

В него инспекторите ясно споделят, че „ от материално-правна страна във връзка с издадените от ревизираното лице фактури е налице документиране на икономически интервенции, които действително не са осъществени и надлежно не са налице доставки на услуги по смисъла на член 9 от ЗДДС “. Т.е., компаниите от обръча на З.Б. и П.З. фактурират услуги, които в никакъв случай не са правили. Повече детайлности може да прочетете сами в документа, който публикуваме.

Предстои да оповестим както цялостните имена, по този начин и съответната роля на З.Б. и П.З. в проведената незаконна група, която работи от години под шапката на Министерство на околната среда и водите.

И тъй като, с цел да съществува ОПГ-то, е нужно да има продажни държавни чиновници, до дни Narod.bg ще стартира да осветлява имената на служителите, които пускат чадър над грабежа за милиарди против солидни подкупи.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР