Милиардерът Михаил Фридман, на когото Великобритания и ЕС наложиха санкции,

...
Милиардерът Михаил Фридман, на когото Великобритания и ЕС наложиха санкции,
Коментари Харесай

Руски олигарх: Имах 14 млрд., сега нямам пари дори за чистачка

Милиардерът Михаил Фридман, на който Англия и Европейски Съюз постановиха наказания, се дефинира като пандизчия в Лондон и съобщи, че на процедура към този момент няма пари даже за чистачка, заяви Bloomberg Businessweek, представена от БГНЕС.

След като попадна в обсега на глобите, Фридман подаде оставка от препоръките на шефовете на Alfa Bank, X5 Group и Veon (която е притежател на съветската Вимпелком).

В изявление за изданието Фридман, който живее в Лондон, признава, че има израелски паспорт.

На въпроса дали би могъл да се реалокира в Израел, той дава отговор, че няма дом там и няма достъп до пари, с цел да си купи подобен. "Аз съм пандизчия тук ", цитира вестникът думите му.

Bloomberg Businessweek написа, че ограниченията на Европейски Съюз и Обединеното кралство са довели до заледяване на сметките на милиардера и "сега той се пробва да открие по какъв начин да заплаща даже за дребни разноски, като разчистване ".

"Може би би трябвало самичък да разчиствам дома си. Това е обикновено. Когато бях студент, живеех в дребна стая в общежитие с четирима мъже. Но след 35 години това е ненадейно ", споделя Фридман пред изданието.

След като сметките му бъдат блокирани, Фридман ще би трябвало да получи позволение да харчи парите си от английското държавно управление, което би трябвало да дефинира дали настояването му е основателно. Разходите на Фридман могат да бъдат лимитирани до към 2500 евро на месец.

По данни на Bloomberg преди налагането на глобите Фридман е имал положение от към 14 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР