Дали в търсене на по-добро заплащане, или по други причини

...
Дали в търсене на по-добро заплащане, или по други причини
Коментари Харесай

Всеки втори се оглежда за нова работа

Дали в търсене на по-добро възнаграждение, или по други аргументи всеки втори чиновник у нас се оглежда за по-добра работа. Това демонстрира изследване на българска стартъп компания, която свързва бизнеса с фрагментите, предава бТВ.

54% от интервюираните работещи у нас споделят, че търсят нова работа, до момента в който са на актуалната си позиция.

Все повече работодатели считат, че има квалифицирани фрагменти за техните позиции за разлика от края на 2022 година, когато при същото проучване позитивно са дали отговор единствено 34% от бизнеса.

От две години Кристина Илиева е управител, който създава планове в цифрова среда. Казва, че с цел да се задържи дълго време най-важно е компанията да ѝ да предлага напредък.

„ Заплащането да е по отношение на позицията и особено за мен е значимо и работодателят да е добър, да схваща служащия и да поставя изпитание по отношение на неговото развиване “, изясни тя.

Всеки втори се оглежда за по-добри условия, а съществена роля за решението са парите, сочат данните от изследването.

„ Един от факторите, който мерим, е, че над 60% от хората биха напуснали работата си, в случай че не им се увеличи заплатата в границите на една година “, посочи Борис Колев, съосновател на платформа за работа.

Ивайло Пенчев ръководи над 1600 чиновници. Казва, че е мъчно и да откри, и да задържи служащи. „ Хората живеят по-добре и доста по-голям % от тях са с доста по-задоволени потребности. Съответно те не са толкоз стимулирани да работят “, счита притежателят на компания.

Според интервюираните чиновници значими за задържането на работното място са и обществените придобивки.

„ Това са способи, които съгласно мен са по-скоро контрапродуктивни. Ако на един човек не му се работи и няма възторг, хъс и упоритост, а ти тръгнеш да го подкупваш със обществени придобивки, доста е евентуално, че ти няма да го мотивираш “, разяснява предприемачът.

Според изследването спомагателните дни заплатен отпуск и стратегиите за образование и подготовка играят значима роля при решението дали хората да се задържат на работното си място.

Снимка: бТВ

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР