Милиардерът Марк Кюбан възприема Русия и Китай като сериозни конкуренти

...
Милиардерът Марк Кюбан възприема Русия и Китай като сериозни конкуренти
Коментари Харесай

Марк Кюбан: САЩ ще се провали, ако Китай или Русия спечелят надпреварата в ИИ

Милиардерът Марк Кюбан възприема Русия и Китай като съществени съперници на пазара на технологиите с изкуствен интелект. Предприемачът смята, че няма никакво време и са нужни срочни вложения в стартъпи по роботика, както и на сериозна поддръжка на разработчиците в региона на изкуствения разсъдък.
Марк Кюбан е сигурен, че ИИ ще промени нашия живот доста по-радикално от интернет. Своето виждане на бъдещето милиардерът показа в изявление за RealVision Television.

Кюбан е на мнение, че ИИ ще стане драйвер на инфлацията – заради повишената продуктивност цената на стоките ще стартира да се намалява. В същото време логаритмите и роботизацията внезапно ще понижат работните места, което може да се окаже огромен проблем при възходящото население.

Кюбан и преди предвиждаше огромни промени в пазара на труда. Медийният магнат сподели, че работата на счетоводителите и програмистите ще бъде напълно автоматизирана, а хората с филантропични специалности ще станат изключително доста търсени. Сега към обречените специалности Кюбан добави и работата с недвижима благосъстоятелност.

Според Кюбан, към сегашен ден вложенията в ИИ са решаващи. “Владимир Путинн споделя, че водачът в региона на ИИ ще управлява целия свят. Китай създава тактика за ИИ доминиране и субсидира Tencent и Alibaba. Това е конкуренция. А нашето Управление по просвета и техника се свежда единствено до един човек, който в предишното беше асистент на Питър Тил” – съобщи милиардерът.

“Ако не влагаме в нова инфраструктура, в нов бранш, то Русия и Китай ще завоюват ИИ войната, а ние ще се провалим“.

Предприемачът не се съмнява, че ИИ ще донесе колосални облаги, а първата компания-трилионер ще се занимава с създаването на ИИ логаритми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР