Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат

...
Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат
Коментари Харесай

Италианската партия Лига отхвърли твърденията за руско финансиране

Милиардерът и човеколюбец Джордж Сорос намерено прикани италианците да накарат партия " Лига " да разкрие дали е получила финансиране от Русия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От " Лига " разкритикуваха думите на Сорос в неделя пред стопански конгрес в Северна Италия. Партията сподели, че не получавала " в никакъв случай нито лира, нито евро или рубла от Русия ". Но водачът на " Лига " Матео Салвини, който е вътрешен министър в новото държавно управление на премиера Джузепе Конте, назова съветския президент Владимир Путин " един от най-хубавите държавници ".

Полемиката към изявлението на Сорос концентрира вниманието върху проруската стратегия на държавното управление на " Лига " и на антисистемното Движение " Пет звезди ". В нея се удостоверяват уговорките на Италия към НАТО, само че се приканва за повдигане на европейските наказания, наложени на Русия, както и за започване на разговор и партньорство, поради икономическото, комерсиалното и стратегическото въздействие на Москва.

По време на конференцията в Северна Италия Сорос бе запитан за допустима съветска интервенция в италианската външна политика. Той отговори, че е доста обезпокоен, че Русия упражнява " отрицателно въздействие " в Европа и сподели, че италианците имат правото да знаят дали Москва е забъркана в изборните резултати.

" Не знам дали Путин фактически поддържа финансово него и неговата партия. Това е въпрос, който мисля, че италианското общество има правото да попита ", сподели Сорос, визирайки Салвини.

Руски представители отхвърлиха изказванията, че Русия е подкрепяла и финансирала " Лига " или които и да е други проруски партии.

Салвини и Сорос дълго време са в спор, по-специално поради миграционната политика. Фондация " Отворено общество " вложи милиони долари в групи, които подкрепят мигрантите и бежанците в Европа. Неотдавна Сорос реалокира фондацията от Унгария, където министър председателят Виктор Орбан я упрекна, че е част от тактика за наводнение на Европа с мигранти. Сорос и фондацията отхвърлят това.

Сега Салвини съобщи, че е срамно, че Сорос е бил поканен на конференцията в Северна Италия.

Лидерът на " Лига " направи няколко визити в Русия, включително през март 2017 година, с цел да подпише съглашение за съдействие с ръководещата партия Единна Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР