Microsoft обаче няма да удължи жизнения цикъл на остарялата ОСИзкуственият

...
Microsoft обаче няма да удължи жизнения цикъл на остарялата ОСИзкуственият
Коментари Харесай

Бонус за потребителите на Windows 10 - ще получат Copilot

Microsoft обаче няма да удължи виталния цикъл на остарялата Оценка за съвместимост

Изкуственият разсъдък Copilot ще стане част и от Windows 10
(снимка: Microsoft)

Въпреки че Windows 10 към този момент спря да получава функционални актуализации, потребителите на остарялата операционна система въпреки всичко ще бъдат зарадвани от Microsoft с една скъпа облага – изкуствения разсъдък Copilot.

В последните няколко години новата операционна система Windows 11 претърпя обилни промени в основни интегрирани приложения и услуги, от систематичната област до менюто “Старт ” и настройките, включително изкуствен интелект. Microsoft наподобява е решила, че потреблението на нейния AI за покриване на пазар от повече от 1 милиард консуматори би било доста потребно и по тази причина прибавя Copilot и в Windows 10.
още по темата
Засега новата функционалност ще се появи единствено за консуматори на „ вътрешни компилации ”, участващи в програмата Windows Insider.  Чатботът Copilot ще стане част от Home и Pro версиите, до момента в който корпоративните и просветителните версии няма да имат тази алтернатива. Ограничението важи и за компютри с Pro версия, които се управляват по един или различен метод от ИТ отделите на организациите.

Самата Microsoft твърди, че противоположната връзка от потребителите на Windows 11 за Copilot е била толкоз добра, че компанията е решила да даде сходна функционалност и на Windows 10 аудиторията. Много специалисти обаче считат, че компанията е подхванала такава стъпка просто, с цел да разшири потребителската си база. Windows 10 към момента е най-популярната операционна система в света с публика от над 1 милиард консуматори, до момента в който аудиторията на Windows 11 е към 400 милиона.

Изискванията за Copilot под Windows 10 са 4GB RAM и монитор/дисплей с резолюция 720p или по-висока. Новата AI функционалност ще се появи първо на потребителските компютри в Съединени американски щати и Канада и в избрани райони на Азия и Южна Америка, а по-късно и в други страни.

Изкуственият разсъдък Copilot ще стане притежание на милиард консуматори на Windows 10
(снимка: Microsoft)

Изтекла в интернет екранна фотография демонстрира, че Copilot за Windows 10 дава функционалност в жанр Bing Chat. Съобщение от този месец, което включва Copilot, свидетелства за дребни промени в системата, в това число корекции на неточности.

Microsoft направи най-голямата актуализация от представянето на Windows 11 през 2021 година, само че това не визира виталния цикъл на остарялата операционна система. Поддръжката за Windows 10 22H2 ще завърши през октомври 2025 година, тъй че остават малко по-малко от две години.

Microsoft заобикаля да дава отговор на запитвания какво ще би трябвало да създадат големият брой консуматори, чиито компютри не могат да бъдат надстроени до Windows 11, заради хардуера, който не дава отговор на систематичните условия – даже в случай че притежателите им са много удовлетворени от тях. В същото време компанията акцентира, че скоростта на инсталиране на Windows 11 към този момент е надхвърлила прогнозите на компанията.

Въпреки че доста компютри ще могат да се надстроят до Windows 11, голям брой просто няма да поддържат инсталирането на новата операционна система без някои заобиколни решения. Мнозина имат достъп до редица AI функционалности на Copilot посредством браузъра Edge, само че той заема под 10% от международния пазар на браузъри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР