МФ „Мартенски музикални дни“ се организира от Община Русе, под

...
МФ „Мартенски музикални дни“ се организира от Община Русе, под
Коментари Харесай

Предстоящи концерти в програмата на „Мартенски музикални дни“

МФ „ Мартенски музикални дни “ се провежда от Община Русе, под патронажа на Министерство на културата

Фестивалът „ Мартенски музикални дни “ продължава на 21 март (понеделник) с концерт на забележителните със своята интернационална кариера инструменталисти Сергей Догадин и Павел Гомзяков в стилна ансамблова стратегия дружно с пианистката Пламена Мангова.

Привилегия за фестивалната аудитория ще е и втората среща с един от най-хубавите струнни квартети в света – „ Модиляни “, който на 22 март (вторник) избра да показа с публиката в Русе една превъзходна сбирка от три струнни квартета на Франц Шуберт – част от техния огромен план, предусещащ осъществяване и запис на всички 16 струнни квартети на виенския занаятчия.

На 23 март (сряда) е концертът на Русенска филхармония с напълно съветска стратегия с произведения на П. И. Чайковски. На диригентския пулт ще забележим надарения русенец Иво Венков, който от години гради сполучлива кариера в Белгия. Поради заболяване виолончелистът Боби Костадинов няма да може да взе участие в концертната стратегия. Вместо него на фестивалната сцена ще забележим известния виолончелист Атанас Кръстев, притежател на редица интернационалните награди.

Съпътстващо главната стратегия събитие на 22 март (вторник) е представянето на книгата на Огнян Стамболиев „ Кирил Кръстев. Несравнимият “. Тя е издадена от сина на оперния артист Емил Кръстев и издателство „ Гея Либрис “, и напомня за невероятното наличие на блестящия български тенор на русенската оперна сцена. Домакин на срещата е Регионална библиотека „ Любен Каравелов “, сътрудник на 61. МФ „ Мартенски музикални дни “ тази година.

61. МФ „ Мартенски музикални дни “ през 2022 година се провежда от Община Русе, под патронажа на Министерство на културата.

Програмата на фестивала можете да откриете тук - https://www.marchmusicdays.eu

Билети: каса Опера и www.eventim.bg
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР