Мерки срещу разпространението на новия коронавирус бяха предприети в първия

...
Мерки срещу разпространението на новия коронавирус бяха предприети в първия
Коментари Харесай

Превантивни мерки срещу коронавируса в учебните заведения във Видинско

Мерки против разпространяването на новия ковид бяха подхванати в първия образователен ден след грипната почивка в образователните заведения в област Видин, научи BulNews.
Училищата правят утринен филтър и постоянна стерилизация, обезпечили са дезинфекциращи гелове за ръце и диспенсъри за тях.
В детските градини се обезпечава 4-кратна стерилизация, постоянно се проветрява, всички работят с ръкавици. Сутрешният филтър в засилен. Родители не се позволяват.
Заради обстановката с новия ковид, началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова свика среща с шефовете на учебните заведения и детските градини. След нея тя увери, че в образователните заведения се взимат всички превантивни ограничения:
"Срещата главно беше да срещнем сътрудниците със заповедите, защото нощес късно са пуснати, и главно проговорихме за медикаментите, дезинфекцията и най-много това, че всеки би трябвало да приказва с учителите по отношение на отговорността, дисциплината и утринния филтър, надлежно за инструкциите на учениците, тъй като това е най-важно. Тази заран посетих едно учебно заведение и две детски градини, прелестно съм сюрпризирана. Родители не се позволяват към този момент в образователните заведения, тъй като знаем, че в детските градини и първи клас децата към момента демонстрират предпочитание родителите им да влизат с тях. Детските градини имат термометри, с които заран се мери температурата на децата. Всеки един ще бъде извънредно внимателен, деликатен. Съответно им припомних в свободното време, в случай че имат такова, да се образоват в онлайн платформи за отдалечено подготвени, да търсят нови способи, в случай че се наложи, да сме готови и за такива случаи. Тоест взимаме всички превантивни ограничения с шефовете на просветителните институции, по този начин ще бъде и отсега нататък. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР