Меркел и Порошенсок обсъдиха Северен поток 2 Проектът за изграждане

...
Меркел и Порошенсок обсъдиха Северен поток 2 Проектът за изграждане
Коментари Харесай

Меркел обвърза Северен поток 2 с украинския газов транзит


Меркел и Порошенсок разискаха " Северен поток 2 "

Проектът за създаване на газопровода " " Северен поток 2 " е неосъществим без установяване бъдещата роля на украинския пренос, съобщи немският канцлер Ангела Меркел на взаимна конференция с президента на Украйа Петро Порошенко във вторник.

Ден по-рано тя организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, след който Кремъл заяви, че е била доказана и от двамата поддръжката им за реализацията на разширенията на настоящия газопровод само че дъното на Балтийско море.

Сега Меркел посочи, че в диалози си в Путин е отбелязала невъзможността Украйна да загуби своето значение като страна транзитьор на съветски природен газ за Европа.

" Аз ясно споделих, че планът " Северен поток 2 " без основаването на изясненост за бъдещата роля на украинския пренос, от наша позиция и неосъществим ", сподели Меркел, представена от РИА Новости. Поради това, както виждате, това не е чисто стопански план, тук играят роля и политически фактори “, добави тя.

Германският канцлер даде обещание също по този начин да остане в стеснен контакт с украинската страна по реализацията на газопровода, който се планува по две тръби да доставя в Северна Германия 55 милиарда куб. м годишно.

Най-големият съперник на тръбата е Киев, обезпокоен точно от това, че Русия може да пренасочи сегашните минаващи през Украйна газови потоци по новото оборудване и по този начин да лиши страната от съществени доходи от директни такси. Против са и Полша, Литва и Латвия и Полша, които смятат плана за политически.

В края на март Германия даде позволение за градежа на " Северен поток 2 " през своя територия. Наскоро стана ясно, че и Финландия е пуснала под изискване през свои води плана. Подобни съгласувателни процедури вървят и с Швеция и Дания. Самата Русия също не е дала разрешение. Процедурите вървят по график и се чака да бъдат завършени в околните месеци, заяви компанията по реализацията на плана " Норд Стрийм 2 ", притежавана от съветската " Газпром ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР