Mercedes-Benz Trucks ще пусне още един електрически камион, който този

...
Mercedes-Benz Trucks ще пусне още един електрически камион, който този
Коментари Харесай

Електрическият TIR на Mercedes-Benz излиза на пътя още тази година

Mercedes-Benz Trucks ще пусне още един електрически камион, който този път ще бъде подобен за дълги дистанции. Благодарение на него транспортът на товари на дълги дистанции ще доближи ново равнище на екологичност.

Първият електрически камион на Mercedes-Benz - eActros се появи през октомври 2021 година След него, през юли тази година ще дебютира eEconic, който е предопределен за общински услуги. И двата модела се създават във фабрика в немския град Верт. Модификации на eActros 300 и eActros 400 също са в развой на разработка.

Третият електрически камион би трябвало да бъде влекачът Mercedes-Benz eActros LongHaul. Според производителя тестванията на автомобила по публични пътища ще стартират още тази година. TIR-ът eActros LongHaul ще получи голяма батерия, с която пробегът ще бъде към 500 км, а акумулаторните блокове ще могат да се зареждат на бърза зарядна станция с потенциал от цялостен ​​мегават. Дебютът на серийните електрически " тирове " е плануван за 2024 година.

Доколкото знаем, главният (но не безусловно единствен) снабдител на литиево-йонни акумулатори за електрически транспортни средства Mercedes-Benz Trucks е китайската компания CATL. Германците имат и по-компактни търговски транспортни средства с акумулаторно зареждане. Говорим главно за към този момент понатия eSprinter.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР