Mercedes-Benz разшири списъка с модификации на флагманския седан S-Klasse от

...
Mercedes-Benz разшири списъка с модификации на флагманския седан S-Klasse от
Коментари Харесай

Новата S-Klasse се превърна в plug-in хибрид

Mercedes-Benz разшири листата с модификации на флагманския седан S-Klasse от новото потомство (W223) с версия с показател S 580 e. Тази вариация получи хибриден силов тракт с опция за презареждане на батериите от битово зареждане.

Комбинираната апаратура включва бензинов трилитров редови компресорен шестак с мощ 367 к.с., работещ дружно с 9-степенна автоматизирана скоростна кутия. В трансмисията е вграден електрически мотор, произвеждащ спомагателни 150 конски сили.

по този начин пиковата систематична мощ на plug-in хибрида е 510 к.с., а оптималният му въртящ миг - 750 Нм, което разрешава на седана да форсира от нула до 100 км/ч за 5.2 секунди.

Електродвигателят се зарежда от батерия с потенциал 28.6 киловатчаса. Изключително на електрическа двигателна сила, новата хибридна S-класа е в положение да измине до 113 км, което е съвсем двойно повече от предшественика си.

Стандартното съоръжение на Mercedes-Benz S 580 e включва зарядно устройство с мощ 11 kW. Като алтернатива се предлага система за бързо зареждане от 60 kW, с която батериите се зареждат единствено за 30 минути. В Германия Mercedes-Benz S 580 е ще коства минимум 123 700 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР