Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че съперничеството му

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че съперничеството му
Коментари Харесай

Гуардиола и Клоп показаха огромно взаимно уважение помежду си преди голямото дерби

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола има вяра, че съперничеството му с Юрген Клоп го е направило по-добър ментор.

Испанецът се изправя против сътрудника си в дербито на седмия кръг в британската Висша лига в неделя, като първенците пътуват до Ливърпул за конфликт на митичния „ Анфийлд “. „ Отборите на Юрген Клоп ми помогнаха да стана по-добър управител. Той ме сложи на друго равнище – да мисля върху състава, да се потвърждавам, да бъда по-добър управител. Това е повода, заради която съм към момента в треньорската специалност “, стартира Гуардиола.

Той чака Ливърпул още веднъж да бъде сериозен кандидат за купата в Премиършип и през този сезон. „ Откакто дойдох тук, може би не в първата година, Ливърпул постоянно е измежду тимовете, борещи се за купата. В последните четири години и ние, и те бяхме в борбата. Това е най-големият комплимент, че двата клуба са били там. Но във Висшата лига няма единствено един или два отбора, има доста тимове, които могат да се борят за купата “.

Гостуването на Сити на Ливърпул идва след тежка седмица, в която отборът игра на открито против Челси и Пари Сен Жермен. Запитан по отношение на това какъв брой интензивна е била седмицата, Гуардиола сподели на своята конференция: „ Невероятно – само че равнището беше толкоз високо в тези мачове и без значение от резултата във Франция, представянето ни беше чудесно “. Сити стигнаха до триумф против Челси с 1:0 като посетител и отстъпиха на ПСЖ с 0:2 в конфликт от Шампионската лига във френската столица.

Мачът с Ливърпул в неделя в този момент е считан за един от най-големите мачове в британския футбол, което акцентира напредъка на „ жителите “ в последните години, счита Гуардиола. „ За нас е чест да бъдем противници на Ливърпул. Преди десетилетия това не беше по този начин. От доста години се опитваме да бъдем конкурентни на тези именити клубове, тъй че за нас е чест “.

Шампионите надделяха мърсисайдци в последния мач посред им на „ Анфийлд “ за първи триумф в дома на противника от 18 години насам. Двубоят се игра пред празни трибуни поради пандемията от ковид – нещо, което специалисти регистрираха като фактор, спомогнал за успеха на „ жителите “, само че Гуардиола упорства, че избира да играе пред цялостен стадион. „ Много съм благополучен, че „ Анфийлд “ е още веднъж цялостен и можем да играем там пред цялостни трибуни. Страхотно е, че хората са назад на стадиона и можем да се насладим на фантастична атмосфера там. Надявам се да се оправим със обстановката по добър метод “, приключи той.

От своя страна мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, се изрече в жанр, сходен на този на Гуаурдиола и засипа с похвали отбора му.

" Манчестър Сити е извънреден тим. Те изгубиха от Пари Сен Жермен и незабавно след мача споделих, че ще отговорят уместно. Гледах срещата и считам, че те изиграха добър мач. Не се възползваха от ситуациите си. Когато се замислиш за качествата на ПСЖ и метода, по който Сити доминираше, това ти споделя доста за качествата на тима им ", съобщи Клоп.

" Това е в действителност специфичен мач всяка година. Трябва да си в най-хубавата си версия. Само тогава имаш късмет. Сити съгласно мен е най-хубавият тим в Европа сега. Миналата седмица играха с Челси, когато всичко говореха какъв брой положителни са те, само че Сити беше по-добрият тим тогава ", добави той.

Ливърпул е единственият тим, който към момента няма загуба във Висшата лига, само че Клоп няма да е удовлетворен на тъждество, най-малко преди мача: " Равенство би означавало, че ще останем непобедени. Нека изиграем мача и тогава ме попитайте дали точката би била добър резултат. Все още сме при започване на сезона. Знаем, че в случай че спечелим, стартът ни ще е добър, само че по-късно ни чакат Уотфорд, Атлетико Мадрид и Ман Юнайтед. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР