Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че съперничеството с Манчестър

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че съперничеството с Манчестър
Коментари Харесай

Клоп и Гуардиола отново показаха колко големи личности са

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че съперничеството с Манчестър Сити през последните години е помогнало и за развиването на неговия тим. В неделята двата отбора се изправят един против различен в борба, която може да е решителна за купата, макар че и двамата треньори отхвърлят това. “Гражданите” имат преднина от една точка, а след този мач остават седем кръга до края.

“Очаквам да се получи добър мач. Често това не се случва, когато един против различен се изправят два огромни тима. Но мачовете ни със Сити постоянно са били забавни за гледане, тъй като и двата тима търсят успеха, пробват се да основават положения”, показа Клоп. Наставникът добави, че всички в тима са здрави и подготвени за мача.

Той за следващ път съобщи, че този мач няма да реши купата:

“Ако спечелим, ще водим с две точки, нищо няма да е завършило. Ако загубим, ще изоставаме с 4 точки. Не мисля, че в Сити ще си мислят, че са станали първенци. Много значим мач е, чакаме го с неспокойствие. Това е едно от най-големите провокации във футбола. Ако имаше 14-15 точки разлика, отново щеше да е страховит мач, само че нещо щеше да му липсва ".

Германецът се съгласи с изказванието, че съперничеството сред двата тима оказва помощ за това те да се показват на доста високо равнище:

“Когато играеш професионален футбол на най-високо равнище, концентрацията ти е върху твоите мачове. В спорта това, което оказва помощ най-вече, е мощен противник, изключително в дълготраен проект. Мисля, че Надал и Федерер се любуват на съперничеството си. Не бих споделил, че съм признателен, че Сити са толкоз положителни, само че сигурно не пречи на развиването ни”.

“Ще бъдем подготвени. И двата тима играха във вторник, тъй че има задоволително време за възобновяване. Сити са положителни във всички зони. Реално нямат слабости”, сподели още Клоп. Той за следващ път засипа с похвали Пеп Гуардиола: “Пеп е най-хубавият треньор в света и всички сме съгласни с това. Ако някой се съмнява в него, няма визия по какъв начин може да се случи.”

От своя страна мениджърът на Манчестър Сити също разяснява идния дуел и отговори на комплимента на своя неделен конкурент.

„ Не знам дали спечелилият от дербито ще завоюва лигата. Това са доста значими три точки, само че остават седем мача. Не съм най-хубавият управител. Благодаря доста, само че не съм. Бих желал да кажа, че съм най-хубавият, само че не съм. Възхищавам се на това, което прави Ливърпул. Наслаждавам се на това съревнование. Винаги, когато играем с тях, би трябвало да се взимат доста решения. Има доста елементи. И двата тима са положителни. Опитваме да открием слабите места, които са доста малко. Опитваме се да бъдем себе си. Играем доста пъти един против различен, освен във Висшата лига. Винаги е имало забавни мачове. Освен в сезона, в който имахме 100 точки, и в този, в който те имаха 99, във всички останали случаи борбата бе доста завързана “, съобщи Гуардиола.

„ Знаем, че ще се постанова да се пазиме в някои моменти, и да се отдръпваме обратно. Не тъй като желаеме, а тъй като е съвсем невероятно това да не се случва поради метода, по който те играят. Футболистите са подготвени за предизвикването Ливърпул. Когато се отдръпва, ще се припомням, че тук най-голямото ни съревнование е било това “, продължи мениджърът на „ жителите “.

„ 0:0? Не, в никакъв случай в живота си не играя за тъждество. Играем, с цел да бъдем себе си. Подготвяме се друго за всеки различен тим. Юрген прави света на футбола по-добро място. С посланията му и това, че постоянно е подготвен да се надиграва с всеки. Опитвам се да имам положителни взаимоотношения с всички мениджъри, въпреки че се научих, че е по-добре да не поддържаш връзка с останалите. Той знае доста добре какво е моето отношение, тъй като сме говорили още в Германия. Той е добър човек и нямам проблеми с него “, добави още Гуардиола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР