Мениджърът на Челси Антонио Конте бе изключително афектиран на пресконференцията

...
Мениджърът на Челси Антонио Конте бе изключително афектиран на пресконференцията
Коментари Харесай

Бесният Конте: Рискувам здравето на играчите, защото са малко

Мениджърът на Челси Антонио Конте бе извънредно обиден на конференцията преди мача против Рома от Шампионската лига. Той удостовери, че рискува здравето на някои от футболистите си, тъй като работи с доста дребна група.

През миналото лято Челси притегли шест нови попълнения за сумата от 197 милиона паунда.

„ Проблемът е, че ние постоянно играем с едни и същи футболисти. Имаме играчи, които не мога да употребявам за дълъг интервал от време. Освен това някои играчи за първи път влизат в ролята на титуляри и са принудени да играят толкоз доста мачове подред, което не е особено за тях и това води до контузии “, разяснява Конте.

„ Когато имаш толкоз доста мачове, ти би трябвало да правиш ротации на футболистите си. Ако това не е допустимо, аз съм заставен да поемам опасности. Но в случай че не слага Мората в стартовия състав, ще ми кажете, че съм вманиачен. Понякога футболистите се нуждаят от отмора “, добави италианецът.

„ Ситуацията е сложна. Ние имаме мач на всеки три дни и не е елементарно и просто. Освен това в този миг имаме пай състав и би трябвало да играят едни и същи футболисти. Ако бъда почтен, би трябвало да призная, че ние рискуваме да имаме още контузени играчи. Надявам се, че ще избегнем сходно нещо “, продължи мениджърът на Челси.

Конте търси разновидности за Рома

„ В момента най-хубавият вид е подготовката ни мач за мач и по-късно да вземам решение за всеки мач коя е най-хубавата групировка, на която да заложа, даже от време на време да пожертвам със здравословното положение на играчи. Срещу Манчестър Сити Алваро Мората се контузи в 20-та минута, само че нямаше по какъв начин да не стартира с него “, сподели още Антонио Конте.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР