Международно военно учение Saber Strike 22 под ръководството на ВС

...
Международно военно учение Saber Strike 22 под ръководството на ВС
Коментари Харесай

Международно военно учение "Saber Strike 22" в Латвия

Международно военно обучение " Saber Strike 22 " под управлението на Водоснабдителна система на Съединени американски щати в Европа, стартира през днешния ден в Латвия. Това оповестиха от Министерството на защитата на републиката.

По негова информация в учението, което ще продължи до 23 март, ще вземат участие към 400 американски военнослужещи, към 100 единици съоръжение и 22 американски бойни хеликоптера " Apache ". Около 800 американски военнослужещи и до 250 единици военно съоръжение ще дойдат от Литва до 28 февруари по публичните пътища.

От своя страна интернационалните военни маневри " Crystal Arrow 22 ", проведени от механизираната пехотна бригада на Сухопътните войски, ще се проведат в Латвия от 28 февруари до 11 март. Очаква се в учението да вземат присъединяване към 2800.войници и запасняци от Латвия и Съединени американски щати, както и от 10 други страни, членове на многонационалния батальон на НАТО, ситуиран в републиката. Освен това ще вземат участие над 300 наземни и въздушни транспортни средства.
В рамките на учението на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа през март във всяка от балтийските страни ще бъдат ситуирани авиотанкери KC-135, които ще организират взаимни учения с американските изтребители F-15, ситуирани в Естония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР